Joost Daalmans, MSc, RDMW, RT, Senior Manager Real Estate Valuation Services

Joost Daalmans

Senior Manager Real Estate Valuation Services

MSc, RDMW, RT

(020) 543 21 00


Joost Daalmans (1977) heeft ruim 15 jaar ervaring met vastgoed en nog specifieker met de waardering van vastgoed. Hij is te omschrijven als een analytische, betrokken en kwaliteitsgerichte vastgoedspecialist die de juiste vragen stelt. Na eerst ruime ervaring als Register Taxateur te hebben opgedaan bij DTZ Zadelhoff en later in de rol van Associate Director bij Cushman & Wakefield is hij in mei 2017 gestart bij BDO.

Als Senior Manager vanuit het BDO-kantoor Amstelveen is Joost verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het Real Estate Valuation Services team. Deze afdeling maakt onderdeel uit van de belastingadviespraktijk Amstelveen maar is landelijk en binnen de verschillende disciplines binnen BDO actief. Hierbij heeft Joost een landelijke focus en ondersteunt hij veelvuldig collega accountants bij de controle van jaarrekeningen van controleplichtige (internationale) ondernemingen. Zijn focus ligt hierbij op de waarde(ring) van het vastgoed. Ook ondersteunt hij collega’s van de belastingadviespraktijk en bijvoorbeeld Advisory bij uiteenlopende vraagstukken rondom de waarde(ring) van vastgoed.

Vanuit zijn verbondenheid en de interesse in vastgoed en de maatschappij komt een sterke focus op de publieke sector naar voren. In de praktijk is Joost dan ook voor een groot aantal woningcorporaties in Nederland actief geweest als taxateur of adviseur. Naast de publieke sector heeft hij tevens veel ervaring opgedaan bij Corporate Clients. Zo heeft hij jarenlang de bezwaar- en beroepsprocedures voor een van de grotere pensioenfondsbeheerders van NL uitgevoerd maar is hij bijvoorbeeld ook voor een langere periode actief geweest als Asset Quality Reviewer in opdracht van de Europese Centrale Bank bij een Nederlandse Grootbank. Daarnaast is Joost ook actief in onze vastgoed due diligence praktijk, maakt hij onderdeel uit van de BDO branchegroep Bouw & Vastgoed en vormt hij een vast onderdeel van de Internationale Real Estate & Construction Group van BDO.

Joost Daalmans heeft zijn Master in Science in Real Estate behaald aan de University of Greenwich te London. Tevens is hij geregistreerd lid van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) en is hem daarbij de titel Register Taxateur (RT) en Register Deskundige Marktanalyse en Modelmatig Waarderen (RDMW) toegekend. Naast de genoemde certificeringen heeft Joost daarbij ook de aantekening Grootzakelijk Vastgoed in het register en is hij een Meester RT. Hierdoor kan en mag Joost kandidaat Register Taxateurs begeleiden in de laatste fase van hun opleiding, het meester/gezel traject.

Joost is ook een gekwalificeerd en geregistreerd lid van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), hierdoor is hem de titel MRICS toegekend. RICS bevordert en handhaaft de hoogste professionele kwalificaties en standaarden in de ontwikkeling en het beheer van grond, vastgoed, bouw en infrastructuur.