Gerard Staats, Senior Manager

Gerard Staats

Senior Manager

(013) 594 02 02


Mr. Gerard M.C.M. Staats LL.M is fiscaal jurist en sinds 2001 verbonden aan het Fiscaal Instituut van de Universiteit van Tilburg. Gerard werkt tevens als Senior Manager op het Bureau Vaktechniek bij BDO Accountants en Adviseurs. Zijn voornaamste taken liggen hier op het terrein van pensioen en individuele toekomstvoorzieningen.

Gerard is auteur van diverse boeken. In 2001 verscheen ‘Lijfrenteverzekeringen in de Wet IB 2001’  (Uitgeverij Sdu) waarvan in 2004 een tweede druk verscheen. In 2002 werd ‘Kapitaalverzekeringen in de Wet IB, box 1 of box 3 (Sdu) gepubliceerd. Een tweede druk verscheen in 2008, waarin het Eigenwoningsparen centraal staat. Ten slotte werkte hij als co-auteur mee aan ‘Inkomstenbelasting en de gevolgen van (echt)scheiding (Sdu, 2003 en 2007) als ook aan de boeken “De Eerste Pijler”, “De Tweede Pijler” en “De Derde Pijler” (Kluwer).

Gerard is redacteur van NDFR-IB (onderdeel kapitaalverzekeringen). Tevens treedt Gerard regelmatig op als docent bij de SOB (onderdeel van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs) en Tias (business school van de Universiteit van Tilburg).