Act Together Now: BDO doet mee aan SDG Action Week

Act Together Now: BDO doet mee aan SDG Action Week

De vlag hangt uit voor een betere wereld!

BDO maakt graag een positieve impact op mens en milieu, door met concrete initiatieven actief bij te dragen aan de Sustainable Development Goals, die van de wereld een betere plek moeten maken. Om extra uiting te geven aan onze inzet voor die duurzame ontwikkelingsdoelen, hijsen we bij BDO vandaag de SDG-vlag.

“Net als veel andere organisaties bevindt ook BDO zich in een duurzaamheidstransitie, waarbij onze klimaatdoelstellingen en sociaal-maatschappelijke bijdrage veel aandacht krijgen”, verklaart René Nelis (CEO BDO). “Er zijn veel goede initiatieven, maar we leren nog dagelijks nieuwe dingen. Die inzichten gebruiken we om verder te professionaliseren en onze bijdrage aan de SDG’s te vergroten, in het volle besef dat ook wij als organisatie nog een weg te gaan hebben.”

SDG Action Week: Act Together Now

De zeventien Sustainable Development Goals (SDG’s) vormen een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. In 2015 hebben alle 193 landen die lid zijn van de Verenigde Naties (VN) deze duurzame ontwikkelingsdoelen aangenomen. 
De SDG Action Week ‘Act Together Now’ is bedoeld om deze doelen landelijk nog meer onder de aandacht te brengen. Met het hijsen van een vlag zijn we er natuurlijk nog niet, maar deze vlaggenactie helpt wel om de zichtbaarheid en bekendheid te vergroten van de SDG’s waarvoor wij ons inzetten, en de activiteiten en initiatieven die we hiervoor ondernemen. 

De 6 Sustainable Development Goals van BDO 

De zes SDG’s die wij als BDO ook komende jaren actief en direct ondersteunen, zijn: goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, eerlijk werk en economische groei, ongelijkheid verminderen en klimaatactie. Wij geven invulling aan deze doelen door in te zetten op de talenten en vitaliteit van medewerkers, reductie van onze footprint en door ons te committeren aan projecten waardoor onze medewerkers impact maken in de maatschappij.

Parallel aan onze eigen initiatieven ondersteunen wij door onze BDO Sustainability dienstverlening onze klanten in hún duurzame ambities en SDG-bijdrage. Ter illustratie van onze ambities lichten we drie van onze SDG’s uit, aan de hand van de concrete activiteiten. 

Gelijke kansen

In het kader van kwaliteit van onderwijs (SDG 4) kunnen onze medewerkers bij de BDO Academy terecht voor een breed aanbod van opleidingen en trainingen. Daarnaast werkt BDO samen met JINC, een organisatie die zich sterk maakt voor een succesvolle toekomst voor kinderen met sociaaleconomische achterstand, waarbij iedereen gelijke kansen op de arbeidsmarkt krijgt. Ter bevordering van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen (SDG 5) heeft BDO een eigen cultuurprogramma (Horizon) en Diversity & Inclusion Board. Concrete uitingen van dat programma zijn onze BDO Ladies Circle, de regionale Ladies Circles, onze deelname aan Charter Talent naar de Top en ons ouderschapsprogramma ParentJourney@BDO. 

The Footprint Challenge

In de strijd tegen klimaatverandering (SDG 13) deden we onlangs mee aan The Footprint Challenge, bij uitstek het initiatief om collega’s te verbinden, kennis te delen en elkaar te motiveren om duurzamer te leven. En natuurlijk om de concrete impact van onze inspanningen te meten, met als meest in het oog springende resultaten: 6004 (!) duurzame acties, 2.335 m2 gemiddelde reductie van onze ecologische voetdruk en een totale reductie op jaarbasis van 32,5 ha (gelijk aan 46 voetbalvelden). Onze doelstelling is NetZero in 2035, waarbij we de uitstoot die we niet kunnen reduceren, zullen compenseren.