Het bedrijfsovernameproces

De verkoop van een onderneming is een bijzonder, intensief en tijdrovend proces waar niet iedereen dagelijks mee te maken heeft. Niet alleen financiële keuzes spelen een rol, ook emoties spelen een belangrijke rol. Want wat zijn de consequenties voor bijvoorbeeld de werknemers, klanten en de naam van het bedrijf? En wegen de financiële voordelen wel op tegen het emotionele verlies?

Het vraagt om een gedegen voorbereiding en beantwoording van veel voorafgaande vragen zoals:

  • Hoe pak ik de bedrijfsverkoop aan?
  • Waar zet ik mijn bedrijf te koop?
  • Hoe gaat zo’n verkoopproces?
  • Is mijn bedrijf wel verkoop klaar?
  • Waar vind ik een geschikte koper van mijn bedrijf?
  • Op welke termijn wil ik verkopen?
  • Wil ik bij een verkoop direct stoppen of nog betrokken blijven?

Hoe ziet een bedrijfsovername proces eruit?

In het whitepaper ‘Het bedrijfsovernameproces – Hoe werkt dat precies en wat moet je weten?’ leggen wij uit hoe een verkoopproces eruit kan zien, waar u aan moet denken en wat u kunt verwachten van uw adviseurs. Gezien de complexiteit van een transactie is het namelijk van belang dat u door goede adviseurs begeleid wordt.

Vrijwel alle ondernemers doorlopen bij een bedrijfsovername dezelfde processtappen. De tijdlijn en uitwerking van elke processtap kan echter per bedrijf verschillen. Daarom is het essentieel om een gestructureerd en gefaseerd proces te ontwikkelen om transacties met potentiële kopers uit te kunnen voeren. Een goed voorbereid en georganiseerd proces leidt tot succes.

Bij BDO begrijpen wij zowel het zakelijke als het emotionele aspect van uw onderneming en de mogelijke bedrijfsverkoop. Onze M&A-adviseurs beschikken over een uitgebreid nationaal én internationaal BDO-netwerk. Daarnaast kunnen wij een verkooptraject van begin tot einde tot een succes brengen, waarbij de verkoopteams uitstekend op elkaar ingespeeld zijn.

Download whitepaper

In de paper wordt verder ingegaan op alle aspecten die komen kijken bij de verkoop van een onderneming. Daarnaast leest u in detail hoe het verkoopproces eruit ziet en waar u aan moet denken bij de overname van uw bedrijf. Download het whitepaper via onderstaande button.

DOWNLOAD WHITEPAPER