• Financial Process Outsourcing (FPO)

    Hetzelfde gemak, dichter bij huis

    Download factsheet

Financial Process Outsourcing (FPO)

(Internationale) organisaties die hun financieel-administratieve processen op een efficiënte en toekomstbestendige manier organiseren, hebben een voorsprong op hun concurrenten. Zeker wanneer die processen niet op zichzelf staan, maar onderdeel zijn van een samenhangend geheel. 

De realiteit is dat de inspanningen die vereist zijn om dit scenario zelf te realiseren vaak niet in verhouding staan met inspanningen voor de kernactiviteiten van uw organisatie, waar de focus op zou moeten liggen. Wat kunt u doen om niet alleen de processen te optimaliseren, maar ook de bedrijfsresultaten? Hoe kunt u uw financiële processen optimaal organiseren zonder dat u zelf te veel aandacht verliest voor de kernactiviteiten van uw bedrijf? 

Hogere efficiëntie, betere voorspelbaarheid en continu innoveren

Financial Process Outsourcing (FPO) bij BDO staat voor het uitbesteden van alle processen rondom de financial accounting en reporting; van procure to pay en order to cash tot record to report en financial controlling. Met als resultaat een hogere efficiëntie, betere voorspelbaarheid en continue innovatie van uw financieel-administratieve processen. 

Uitstekend alternatief voor outsourcing naar het buitenland

Onze FPO gaat daarbij verder dan financiële transacties en financiële administratie: wij optimaliseren niet alleen uw processen, maar ook de bedrijfsresultaten. Uw financiële processen uitbesteden bij BDO is daarmee een uitstekend alternatief voor zelf doen of outsourcing naar het buitenland: u beschikt over hetzelfde gemak, maar dan dichter bij huis. 

Integrale aanpak outsourcing ondersteunende processen

Het outsourcen van uw administratie- en rapportageprocessen bij BDO leidt tot kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen. In dat licht kan een integrale aanpak van het outsourcen van uw ondersteunende processen dé oplossing zijn om uw focus meer dan ooit te richten op uw kernactiviteiten. 

Naast financiële processen (FPO) kunt u ook één of meer ondersteunende processen door ons laten optimaliseren en bij ons uitbesteden, in het bijzonder uw salarisadministratie (Payroll) en (inter)nationale compliance-vereisten.  

Transparante en gefaseerde aanpak

Het outsourcen van cruciale bedrijfsprocessen is een ingrijpende verandering. Daarom hanteren we een gefaseerde aanpak, zodat uw organisatie de tijd krijgt om aan de veranderingen te wennen. Transparantie en samenwerking zijn onze vaste uitgangspunten bij de aanpak die uit drie fasen bestaat: inventariseren, optimaliseren, outsourcen. Met als uitkomst dat wij u geheel kunnen ontzorgen bij de dagelijkse financiële controles en rapportages. 

Als uw externe outsourcingpartner garanderen wij bovendien dat alles wat we hebben geautomatiseerd blijft draaien én dat de gerealiseerde standaard ook de standaard blijft. Vanuit die gedachte monitoren we non-stop uw processen en de optimalisatie daarvan.

Waar kunt u bij BDO op rekenen?

  • Een multidisciplinaire, proactieve en pragmatische aanpak van uw vraagstukken;
  • Aantoonbare ervaring met Financial Process Outsourcing-trajecten bij middelgrote en grote organisaties;
  • Innovatieve ICT-platformen en dedicated experts op het gebied van accounting, reporting en bedrijfseconomisch advies;
  • Hoogwaardige service tegen een optimale prijs;
  • Vaste adviseur als aanspreekpunt;
  • Efficiënt en transparant werkproces. Met duidelijke prijsafspraken vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Meer informatie over Financial Process Outsourcing 

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Financial Process Outsourcing (FPO) door BDO voor uw organisatie? Neem contact op met onze specialisten. In deze factsheet  vindt u meer informatie over onze Outsourcing Services.

Volgende: Global Outsourcing van internationale compliance