Internationale compliance

Een optimale werkwijze, risicobeheersing en kostenreductie zijn dagelijkse uitdagingen voor elk bedrijf. Bent u met uw onderneming internationaal actief, dan wilt u ook over de grens ‘in control’ zijn en aan de wet- en regelgeving voldoen. BDO kan u daarbij helpen.

Dankzij ons wereldwijde BDO-netwerk van ruim 1.500 kantoren in 162 landen beschikken we altijd over expertise van de lokale markt. Onze adviseurs ondersteunen u onder meer bij uw financiële administratie en met fiscaal en financieel advies - zowel lokaal als internationaal. Bij vrijwel al onze buitenlandse kantoren kunt u ook terecht met aanvullende zaken, zoals payroll, het tekenen van cheques en het aanstellen van een lokale directeur. Ook adviseren we u bij het opzetten van een bedrijf.

Onze Compliance Outsourcing diensten

BDO biedt de volgende outsourcing-diensten:

  • hulp bij het oprichten van een vennootschap en fiscale registratie;
  • werving van lokale bestuurders en ondersteuning bij secretariële administratie;
  • maandelijkse managementrapportages en btw-aangiften;
  • voorbereiding van de jaarrekening in overeenstemming met internationale normen;
  • opstellen en indienen van aangiften BTW, VPB, Bronbelasting;
  • opstellen overige lokale belastingen en statistische aangiften.

Deze diensten bieden we aan in alle landen waarin BDO actief is, gecoördineerd vanuit Nederland.

Onze adviseurs stellen alles in het werk voor een optimale, efficiënte samenwerking. Zo werken we volgens een centrale planning, geven we sturing en controle en zorgen we voor tijdige en constructieve feedback. We houden alles bij in een op maat gemaakt klantenportaal waarin u alle voortgang kunt zien. Hiermee bewerkstelligt u een volledige audit trail voor uw wereldwijde compliance verplichtingen.

Global payroll

Met onze aanwezigheid in 162 landen heeft BDO een uitzonderlijke positie binnen de Global Payroll dienstverlening. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden en onze best practice service modellen en tooling.

Meer informatie

In deze factsheet vindt u meer informatie over onze Global Outsourcing dienstverlening. Wilt u een demo over onze aanpak en tooling? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met een van onze specialisten.