• Internationaal ondernemen

Het buitenland lonkt. Steeds meer ondernemers ontplooien activiteiten over de grens. Inkoop, verkoop, maar ook partnerships of vestigingen in een ander land. De globalisering van de economie en de beschikbaarheid van de internettechnologie zorgen ervoor dat de stap over de grens steeds makkelijker gaat. 

Groeikansen zien en benutten

Ondernemingen die internationaal actief zijn, doen dat omdat ze groeikansen of nieuwe perspectieven zien. Maar rondom dat internationaal ondernemen spelen wel altijd zaken die kunnen afleiden van de core business, en die goed geregeld moeten zijn om mogelijke problemen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsrechtelijke aspecten, aan fiscale kwesties en aan financiële zaken. Het zijn vaak lastige onderwerpen, juist omdat elk land eigen wetten en regels kent.

Internationaal netwerk

BDO ondersteunt en adviseert u bij alle aspecten van internationaal ondernemen. Zo kunnen onze specialisten u onder andere adviseren en ondersteunen bij grensoverschrijdende adviesdiensten zoals fiscale structurering, planning, risicomanagement en verslaglegging. Onze specialisten kunnen u van gedegen advies voorzien en ondersteunen bij specifieke thema's

Doet u al zaken in het buitenland of bent u van plan om dat te gaan doen? BDO heeft specialisten in dienst die u graag adviseren en ondersteunen als u gaat ondernemen in het buitenland. Neem contact op met ons als u interesse heeft in:

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u kan ondersteunen bij vraagstukken rondom internationaal ondernemen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met onze specialisten, te vinden onderaan op deze pagina. Of download één van onze dossiers die in het teken staan van internationaal ondernemen. 

Dossier personeel

Dossier fiscaal

Internationaal ondernemen