Artikel:

Zorginkoopvergelijker 2023: Zorgverzekeraarsbeleid in drie sectoren vergeleken

10 mei 2022

BDO publiceert vandaag de Zorginkoopvergelijker 2023. Een handig overzicht met een compacte vergelijking van alle beleidsstukken, de speerpunten en inkoopvoorwaarden van alle zorgverzekeraars voor de GGZ, de wijkverpleging en de medisch-specialistische zorg.

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben sinds 2006 als taak zorg in te kopen. Marktwerking in de zorg zou daarbij tot laagdrempelige, betaalbare en kwalitatief goede zorg moeten leiden. Zou, want de praktijk wijst uit dat marktwerking niet voor alles een oplossing blijkt te zijn. Inflatie, blijvende krapte op de arbeidsmarkt en vergrijzing: het eerder door BDO voorspelde zorginfarct is helaas geen theorie meer, maar nagenoeg realiteit.

De huidige coalitie wil komen tot een Integraal Zorgakkoord voor in de periode 2023-2026 waarin ‘preventie’ en ‘passende zorg’ de sleutelbegrippen zijn. Het inkoopbeleid 2023 loopt vooruit op het Integraal Zorgakkoord. Toekomstbestendige zorg staat ook daar centraal.

Over de Zorginkoopvergelijker 2023

In de Zorginkoopvergelijker 2023 leest u wat dit alles betekent voor de inkoop van zorg. Met onze analyse hopen we u te helpen een beeld te vormen van de vraagstukken waar organisaties in de zorgsector de komende contracteringsronde mee te maken krijgen. Naast de vergelijking en analyse bevat de publicatie dit jaar ook diepte-interviews met Wout Adema en Petra van Holst (directie Zorgverzekeraars Nederland), René Smit (bestuursvoorzitter ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen) en Veronique Esman-Peeters (directeur Nederlandse ggz).

Benieuwd geworden? Lees dan de publicatie gratis via onderstaande button. Voor vragen over de Zorginkoopvergelijker 2023 neemt u vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Ze helpen u graag verder.

GA NAAR VERGELIJKER