Artikel:

Zijn medisch specialistische bedrijven klaar voor de toekomst?

19 april 2018

De vraag of medisch specialisten wel ondernemer zijn en blijven, is nog altijd actueel. Veel medisch specialistische bedrijven (MSB’s) zagen eind 2017 hun tijdelijke goedkeuring van de Belastingdienst aflopen. Nu de Wet DBA, de wettelijke bepaling die de houdbaarheid van MSB’s mede beïnvloedt, tot 2020 in de ijskast staat, is het de vraag wat dit betekent voor de MSB’s en de medisch specialist.

Stand van zaken bij MSB's

Om deze reden zijn Avans Hogeschool Breda en de branchegroep Zorg van BDO samengekomen om de huidige stand van zaken in kaart te brengen. Twee afstudeerders van Avans Hogeschool Breda, onderzoeken de huidige stand van zaken bij MSB’s en de visies voor de toekomst middels een enquête. Deze enquête, van Avans Hogeschool en BDO, gaat in op het financiële, fiscale en juridische aspect van MSB’s. Daarbij wordt gevraagd naar zowel de huidige situatie als de toekomstvisie van MSB’s.

Medewerking onderzoek

Mocht u een MSB zijn en mee willen werken aan dit onderzoek, klik dan op onderstaande button om de enquête in te vullen. Heeft u vragen of wenst u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met één van onze specialisten.

Vul enquête in