Artikel:

Terugblik Familiebedrijven-event De Eeuwige Jeugd

05 november 2020

Voor veel familiebedrijven is 2020 niet de eerste crisis, maar zeker ook niet de laatste. Wat kunnen familiebedrijven doen om vitaal te blijven, om de continuïteit te garanderen? Wat kunnen we leren van familiebedrijven die honderd jaar of ouder zijn? Hoe hebben zij de vele crises van de afgelopen eeuw zoals de Spaanse griep, de Tweede Wereldoorlog en de oliecrisis, weten te doorstaan?

Het Erasmus Centre for Family Business (ECFB) deed onderzoek naar de manier waarop familiebedrijven vitaal blijven. Dat levert een aantal waardevolle inzichten op, waar BDO familiebedrijvenrelaties traditiegetrouw over bijpraat. 

Prachtige familiebedrijven (online) te gast

Dinsdag 27 oktober vond - voor de eerste keer online - het familiebedrijven-event plaats. Niemand minder dan onze eigen minister-president opende de live-uitzending met een speciale videoboodschap. Presentator Rens de Jong ging met co-host Joost Vat (partner BDO) in gesprek met belangrijke spelers uit 'familiebedrijvenland'. Ook duidde Pursey Heugens de belangrijkste bevindingen uit het recente familiebedrijvenonderzoek. Daaruit bleek dat onder andere dat familiebedrijven met een lange historie het gemiddeld beter doen wanneer de bedrijfsnaam gelijkstaat aan de familienaam. Een aantal familieleden van Nederlands oudste en mooiste familiebedrijven was te gast: Rick en Britt Polman van Van der Valk, Jochen Bizot van Mignot en de Block Group/Mascotte, Jeroen en Willem van Eeghen van het gelijknamige Van Eeghen en Adrienne Vertooren en Robbert-Jan ter Horst van Merford

Ook kregen we een kijkje in de keuken van Burgers’ Zoo, KMWE Toolmanagers bij John Fentener van Vlissingen. Tot slot werd het zevende en nieuwste familiebedrijvenboek gepresenteerd:  De Eeuwige Jeugd, familiebedrijven over veerkracht en vitaliteit. Wilt u ook een exemplaar ontvangen? Het boek is vanaf nu te bestellen. Bekijk onderstaande video om een sfeerimpressie van het event te krijgen: 

Terugkijken

Wilt u (fragmenten van) het event terugkijken? Dat kan! Vanaf nu is de uitzending terug te kijken via onderstaande button. 

Kijk event terug