BDO Nederland gebruikt cookies en trackingtechnologieën om het browser-gebruik op onze site te verbeteren, gepersonaliseerde content te tonen en traffic te analyseren. Door het gebruik van onze website, stemt u in met het gebruik van functionele cookies. Door op onderstaande button te klikken, stemt u in met analytische cookies. Lees meer over ons cookiebeleid en privacybeleid.
Artikel:

Technologische veranderingen in de horecabranche

13 augustus 2019

Horecaondernemers maken binnen hun bedrijfsvoering steeds slimmer en effectiever gebruik van data. Hotels stemmen hun kamerprijzen af op de dynamiek en drukte in de regio door middel van dynamic pricing. Restaurants sturen op hun beurt actief op de personeelsbezetting, waarbij op basis van data een inschatting gemaakt wordt van de drukte in het restaurant of op het terras. Maar hoe zetten horeca ondernemers data slim in?

Horecalandschap en gastbeleving verandert

Digitale transformatie kun niet los gezien worden van de beleving van de gast. Ondernemers ontkomen er niet aan om de verzamelde data over je gast te combineren met de customer journey. Hierdoor is het horecalandschap, maar ook de gastenbeleving de afgelopen jaren sterk veranderd. Tevens beïnvloeden internationale partijen: Google, TripAdvisor en Booking.com de reviews, vindbaarheid en bezetting van een horecaonderneming. Optimaal gebruik van digitale techniek voor horeca gelegenheden is vaak nog onontgonnen terrein. Er kan nog zó veel meer met data. 

Ingrijpende technologische veranderingen in de horeca

In deze speciale uitgave geven branche experts hun visie op toekomstige ontwikkelingen in de horecasector. Lees de klantcase van Eden Hotel Group waarin CFO Joost Peeperkorn vertelt over de voor- en nadelen van digitalisering voor hoteliers. Ronald Vos van WOODSTONE Pizza & Wine vertelt over voorspellen wat de klant wil door middel van data en waarom hun casual dining formule zo succesvol is. Branche expert Luuk Scholte - Food Exhibitions Director bij Amsterdam RAI - geeft aan welke trends hij verwacht én BDO’er Alexander Leppink bespreekt de ingrijpende technologische veranderingen die de sector te wachten staan. 

Download

Meer informatie

Wilt u meer informatie over digitale transformatie of eens doorpraten over de technologische ontwikkelingen die u als horeca-ondernemer te wachten staan? Neem gerust contact op met een van onze specialisten