Artikel:

Podcastserie: Finance Transformation: de sleutel voor de Finance-functie tot volwaardig business partner

02 juli 2020

De verwachtingen van de financiële-afdeling in een organisatie worden steeds hoger, de traditionele rol transformeert tot een functie waarin gefundeerd advies voor besluitvorming wordt verwacht. In een nieuwe podcastserie van drie afleveringen gaat Wouter Kurpershoek in gesprek met Marco Schilder (Partner Advisory bij BDO) en Sjoerd Roelofs (Senior Manager CFO Services) over hoe je als financiële afdeling de organisatie kunt helpen om succesvol te zijn en blijven in een omgeving die steeds sneller verandert door ontwikkelingen als digitalisering, globalisering en wet- en regelgeving.

 

Aflevering 1: De basis op orde 

De basisprocessen op orde hebben: een belangrijke voorwaarde voor de Finance-functie om door digitalisering te kunnen transformeren naar een volwaardig businesspartner. Alleen ambitie is namelijk niet voldoende. Zolang processen niet efficiënt geregeld zijn, is het voor een financiële afdeling onmogelijk adviezen te onderbouwen met de juiste data. In deze eerste aflevering geven Marco en Sjoerd handvatten voor en toelichting op het belang van een goede basis. 

 

Aflevering 2: Finance als business partner

Wanneer de basis op orde is, is het de hoogste tijd voor doorontwikkeling van de Finance-functie om de volgende stap naar een volwaardig business partner te kunnen nemen. Er is immers meer tijd over voor het analyseren van correcte data en onderbouwde advisering richting de business. In deze tweede aflevering zoomen we in op hoe je als Finance-functie een waardevolle partner wordt van de business en wat dit de organisatie oplevert. 

 

Aflevering 3: De toekomst van finance

In de derde en laatste aflevering van deze podcastserie komen de technologische ontwikkelingen aan bod die nu en in de toekomst van invloed zijn op het werk van Finance professionals. Hoe blijf je futureproof? En wat voor kansen biedt digitalisering voor Finance, zonder daarbij mogelijke valkuilen uit het oog te verliezen? 

De podcast afleveringen zijn tevens te beluisteren via Soundcloud, YouTube en de Apple podcast app.

 

Meer weten

Wilt u meer weten over digitale transformatie van de Finance-functie? In onze uitgave ‘De digitale CFO’ focussen we specifiek op digitalisering van Finance en delen we middels cases van onder andere KPN, NS, Randstad en Ordina onze ervaringen met digitale transformatie in Finance. Waar liggen de kansen, wat zijn de risico’s? Hoe werk je samen met de IT-afdeling? Een van onze motto’s: doe het zo compliant als nodig, en zo efficiënt als mogelijk. We laten zien wat digitalisering concreet betekent voor de belangrijkste rollen binnen Finance en geven praktische handvatten. Vraag het magazine nu kosteloos aan via onderstaande button.

VRAAG MAGAZINE AAN