Magazine:

Overnamestrategie. Welke koers vaart u met uw groeiambities?

28 september 2017

De huidige economische meewind geeft een boost aan de groeiambities van organisaties. Tegelijk zorgen dynamische ontwikkelingen op het gebied van internationale regelgeving, geopolitiek en technologie voor onzekerheid. Waarin gaat u investeren? Kiest u voor organische groei of voor een fusie of overname? Groei is hoe dan ook een belangrijk thema in de huidige tijd. Niet voor niets staat daarom dit thema juist centraal in de nieuwste BDO Scope over overnamestrategie.  

Turbulente wereld

Er is immers veel onzeker. Geopolitiek, denk aan Donald Trump, Brexit, Rusland en Noord-Korea. Maar evengoed technologisch en economisch: elk moment kan die disruptor opduiken die oude verdienmodellen omverwerpt. Hoe gaan bestuurders om met zulke onzekerheden als het gaat om hun groeiambities in deze turbulente wereld? En hoe nemen zij die mee in hun overnamestrategie? 

BDO’ers John Hijmans en Joost Coopmans geven in deze BDO Scope hun visie over dit onderwerp vanuit hun specifieke expertise. Daarnaast komen zowel autoriteiten op dit vlak als grote spelers aan het woord in cases: mooie namen als FrieslandCampina, Stork en O2 Capital met haar participatie in Inventum. Ben Verwaayen geeft zijn visie vanuit zijn rol als commissaris. Hoe gaan zij om met het thema groei en voor welke koers kiezen zij? 

Download hier BDO Scope over het thema overnamestrategie.

Download