Podcast:

Podcast Over Ondernemen #8

22 november 2020

In de serie Over Ondernemen gaat BDO in gesprek met ondernemers én experts over relevante ondernemersvraagstukken en actuele thema’s. Deze aflevering bestaat uit drie rubrieken:

  • De impact van COVID-19 op versneld digitaliseren en duiken we in de gevolgen voor privacy. Digitalisering en privacy; staat dat haaks op elkaar? Menno Weij vindt dat dit hand in hand zou moeten gaan. Ook licht hij toe waar ondernemers rekening mee moeten houden wanneer zij gegevens verwerken van medewerkers, onder andere de ‘beruchte’ verwerkersovereenkomst.
  • Ondernemer Eliane Khoury (CEO van VFA Solutions); geboren in Israël en later verhuisd naar Nederland. Ze schreef haar afstudeerscriptie over het omgekeerde concept van een windmolen: kun je wind creëren uit elektriciteit? En, we horen alles over hoe haar bedrijf - gespecialiseerd in luchtreiniging - ineens hyperrelevant werd gedurende de crisis.
  • Wat kunnen ondernemers dit kalenderjaar nog doen om hun fiscale positie te verbeteren? Gerard Staats stipt drie praktische tips aan met betrekking tot de Wet excessief lenen, de wijzigingen in de verliesverrekeningstermijnen per 1-1-2020 en tot slot de wijzigingen in de overdrachtsbelasting. Alle eindejaarstips zijn hier te vinden.

Luister de aflevering nu (of later) via Spotify

De achtste aflevering is vanaf nu te beluisteren via onderstaande button. Nu even geen tijd? Klik op de volg-button in Spotify om de aflevering later te luisteren wanneer het u uitkomt, bijvoorbeeld onderweg of tijdens het sporten. Heeft u geen Spotify? Dan kunt u de podcast ook via YouTube beluisteren.