Podcast:

Over Ondernemen #7

26 oktober 2020

Over Ondernemen is een podcastserie voor mkb’ers: in iedere aflevering legt Wouter Kurpershoek ondernemers en experts het vuur aan de schenen over relevante ondernemersvraagstukken en actuele thema’s. Deze aflevering staat in het teken van vitaliteit bij familiebedrijven: wat is het geheim van De Eeuwige Jeugd? 

Uit het onderzoek Het geheim van de eeuwige jeugd blijkt dat ‘oude’ familiebedrijven het gemiddeld beter doen wanneer de bedrijfsnaam gelijkstaat aan de familienaam. Ook is een intensieve betrokkenheid van de familie van belang. Prof. Pursey Heugens, leerstoelhouder familiebedrijven, gaat samen met Joost Vat dieper in op deze resultaten. 

Het jarenlange succes van GASSAN Diamonds

Benno Leeser, de kleinzoon van oprichter Samuel Gassan, leidt al bijna vier decennia GASSAN Diamonds. Gedreven door dezelfde liefde voor het vak én ondernemerschap starten ook zijn kinderen en kleinkinderen nu nieuwe vestigingen, eigen juwelenlijnen en exclusieve labels. De familie is altijd trouw gebleven aan de familienaam van op de oprichter. Met inmiddels tientallen vestigingen in Nederland en vijf in Singapore heeft de familie het merk bijzonder goed op de kaart gezet, in deze aflevering vertelt Benno er alles over. Bovendien staat GASSAN Diamonds tevens in ons nieuwste familiebedrijvenboek geportretteerd, dat vanaf nu aan te vragen is

Fiscale knelpunten in het familiebedrijf

Waar moet men rekening mee houden als innovatie op de agenda staat binnen de onderneming? Hoe kan de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) voor fiscaal voordeel zorgen? Caroline van der Woude gaat dieper in op de fiscale aandachtspunten binnen het familiebedrijf.

Luister de aflevering nu (of later) via Spotify

De zevende aflevering is vanaf nu te beluisteren via onderstaande button. Nu even geen tijd? Klik op de volg-button in Spotify om de aflevering later te luisteren wanneer het u uitkomt, bijvoorbeeld onderweg of tijdens het sporten. Heeft u geen Spotify? Dan kunt u de podcast ook via YouTube beluisteren.