Onderzoek:

Onderzoek strategieverandering na generatiewisseling in familiebedrijven

07 april 2016

Eén van de grootste bedreigingen voor het voortbestaan van een familiebedrijf is de overdracht aan de volgende generatie. Uit onderzoek blijkt dat 70% de eerste generatiewisseling niet overleeft. Na de derde generatiewisseling staat zelfs nog maar 3% overeind. 

Wat is hier aan de hand? Het is inherent aan het fenomeen familiebedrijf dat het op een bepaald moment wordt overgedragen. Waarom lijden de prestaties van die bedrijven dan zo sterk onder een generatiewisseling? Welke factoren en patronen zijn er te herkennen rond de overdracht van familiebedrijven, die mogelijk van invloed zijn op prestaties en overlevingskansen? 

Deze vragen onderzocht het Erasmus Centre for Family Business van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, partner van Rabobank en BDO.

In de publicatie 'Nieuw bloed, nieuwe koers' vatten we de belangrijkste conclusies van het onderzoek samen en presenteren we een aantal best practices die familiebedrijven kunnen helpen om problemen voor, tijdens en na een overdracht te voorkomen. Download de publicatie via onderstaande button. 

Download