Tonen 1 - 9 of 560
1 2 3 4 5 ...
16 oktober 2017

Het Europese Hof van Justitie is in een drietal uitspraken ingegaan op de toepasbaarheid van de koepelvrijstelling. Deze vrijstelling geldt voor bepaalde prestaties van koepelorganisaties aan hun vrijgestelde of niet als ondernemer optredende leden.

/nl-nl/perspectieven/beperkte-toepasbaarheid-van-de-koepelvrijstelling
13 oktober 2017

Commissaris Ben Verwaayen geeft in magazine BDO Scope zijn visie op het thema overnamestrategie.

/nl-nl/perspectieven/zie-disruptieve-innovatie-als-een-kans
13 oktober 2017

Op 10 oktober 2017 is het regeerakkoord gepubliceerd. Met als titel ‘Vertrouwen in de toekomst’ zullen er in de komende vier jaren veel veranderingen plaatsvinden in het overheidsbeleid. Zo ook op het gebied van de loonbelasting, sociale zekerheid en het arbeidsrecht.  

/nl-nl/perspectieven/veranderingen-op-het-gebied-van-loonbelasting,-sociale-zekerheid-en-het-arbeidsrecht-uitgelicht
12 oktober 2017

Onlangs oordeelde de Hoge Raad dat het ter beschikking stellen van medisch personeel geen medische dienstverlening betrof, en dus belast is met btw.

/nl-nl/perspectieven/btw-belast-detacheren-of-vrijgestelde-zorgverlening
11 oktober 2017

Als er één onderwerp is waarbij Nederland niet kon achterblijven, dan is het wel cybersecurity. Er is een ambitieuze agenda voor cybersecurity met drie belangrijke maatregelen.

/nl-nl/perspectieven/regeerakkoord-cybersecurity-voor-mbk’ers
11 oktober 2017

Organisaties in de publieke sector moeten zelf aan de slag. De Rijksoverheid trekt zich nog verder terug en publieke organisaties krijgen nog meer verantwoordelijkheden.

/nl-nl/perspectieven/regeerakkoord-de-publieke-sector-moet-zelf-aan-de-slag
11 oktober 2017

Het regeerakkoord pakt de pijnpunten uit de Wet Werk en Zekerheid aan. De drempel om personeel in vaste dienst te nemen is daarmee verder verlaagd. 

/nl-nl/perspectieven/regeerakkoord-pijnpunten-wwz-voor-ondernemers-weggenomen
11 oktober 2017

Het nieuwe kabinet draait aan flink wat fiscale knoppen. Voor ondernemers betekent dit een nieuw fiscaal en financieel plaatje – zowel voor de positie van ondernemer als privépersoon. 

/nl-nl/perspectieven/regeerakkoord-fiscale-positie-ondernemers-op-de-schop
10 oktober 2017

Het regeerakkoord biedt ondernemers, corporates en de publieke sector tal van nieuwe perspectieven. Zo verandert de fiscale en financiële positie van ondernemers sterk.

/nl-nl/regeerakkoord
Tonen 1 - 10 of 560
1 2 3 4 5 ...