Tonen 1 - 9 of 817
1  2 3 4 5 ...
21 maart 2019

In 2020 en 2021 wijzigen de btw-regels voor internationale handel. Gedurende 7 weken wekelijks een update. Deel 1: toepassing nultarief bij intracommunautaire transacties.

/nl-nl/perspectieven/btw-2020-toepassing-nultarief-bij-intracommunautaire-leveringen
20 maart 2019

Een wetswijziging rondom WW-sectorpremie staat op de planning. Wat houdt dit precies in en aan welke eisen dienen uw arbeidscontracten vanaf dat moment te voldoen?

/nl-nl/perspectieven/hoge-lage-ww-sectorpremies-nu-en-na-wetswijziging-voor-werkgevers-van-belang
20 maart 2019

Als de (volledige) premies van een lijfrenteverzekering of spaarrekening niet afgetrokken zijn, hoeft mogelijk géén inkomstenbelasting betaald te worden over de volledige lijfrente-uitkering.

/nl-nl/perspectieven/saldoverklaring-niet-geclaimde-aftrek-lijfrentepremie
15 maart 2019

Op 21 december 2018 is het besluit gepubliceerd met (nieuw) beleid rondom de zorgvrijstelling van de vennootschapsbelasting. Onder andere voor ziekenhuizen geeft het besluit duidelijkheid op een aantal belangrijke punten met betrekking tot het aanwenden van winsten, apotheken en medische...

/nl-nl/perspectieven/nieuw-besluit-zorgvrijstelling-vennootschapsbelasting-en-positie-ziekenhuizen
15 maart 2019

Op 27 februari 2019 oordeelde Rechtbank Midden-Nederland in een tussenvonnis dat het toegestaan is om ook het loon tijdens vakantie middels een all-in loon te betalen als dat voldoende duidelijk is voor de werknemer. 

/nl-nl/perspectieven/rechtbank-geeft-duidelijkheid-all-in-loon-fysiotherapeuten
15 maart 2019

Hoe worden opleidingen, seminars en dergelijke evenementen belast die u organiseert, maar in een ander land plaatsvinden? Het Hof van Justitie oordeelde recentelijk.

/nl-nl/perspectieven/opleidingen-en-seminars-organiseren-in-het-buitenland-waar-is-btw-verschuldigd
15 maart 2019

De Belastingdienst en het LBIO maken veelvuldig gebruik van loonbeslagen. Zij kunnen namelijk eenvoudig achterhalen bij welke werkgever een schuldenaar in dienst is.

/nl-nl/perspectieven/loonbeslag-in-de-salarisadministratie
14 maart 2019

De nieuwe boetebeleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens zijn bekend. Hiermee is een goede inschatting te maken van de hoogte van de te verwachten boetes onder de AVG en de Uitvoeringswet AVG.

/nl-nl/perspectieven/autoriteit-persoonsgegevens-publiceert-boetebeleidsregels
Tonen 1 - 10 of 817
1 2 3 4 5 ...