Magazine:

Financials in transitie

28 september 2020

Hoe nemen financials de digitale hordeloop? De coronacrisis heeft de digitale transformatie in veel sectoren verder aangejaagd, zeker bij financiële instellingen. De meeste financials hebben de laatste jaren digitaal grote sprongen gemaakt. Maar evengoed zijn er nog veel hordes te nemen. Ga maar na: banken en verzekeraars worden als belangrijke poort wachter gezien in de strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering, en moeten klanten en transacties steeds nauwkeuriger screenen op mogelijk verdachte zaken. Ze hebben vaak te maken met een legacy van verouderde, logge IT-systemen. Lage rente en krimpende marges hebben impact op de bedrijfsresultaten.

Digitale transformatie bij o.a. ABN Amro, Rabobank en ING

De oprukkende digitalisering biedt financials grote kansen. Het herkennen en benutten van zulke nieuwe perspectieven vergt visie, durf en creatief leiderschap. In ons nieuwe magazine ‘Financials in transitie’ leest u hoe financials daarmee omgaan. Leiders van bedrijven als ING, ABN AMRO, Rabo, Aegon, ARAG en DeGiro vertellen openhartig over de digitale transformatie in hun organisatie. Daarnaast waarschuwt macro-econoom en UvA-hoogleraar Arnoud Boot traditionele banken voor de dreiging van bigtechs, die de rol van banken kunnen marginaliseren.

Vraag het magazine aan

Heeft u interesse in het magazine? Vraag het dan kosteloos aan via onderstaande button. Heeft u vragen over het thema digitale transformatie? Neem dan contact op met onze specialisten.

VRAAG MAGAZINE AAN