Artikel:

Innoveren in (corona)crisistijd

07 mei 2020

Uit onderzoek blijkt dat in de crisis van de jaren 2001-2002 het ‘korte-termijndenken’ overheerste en daarmee ook de afwegingen van bedrijven. De bedrijven die juist investeerden in crisistijd gingen op de langere termijn veel beter presteren. In dit geval met een duurzame stijging van meer dan 300% tijdens de eerst vier jaar na de crisis. Bedrijven die tijdens de crisis inkrompen zagen hun relatieve waarde in de jaren 2003-2006 slechts stijgen met 57%.

Benut uw arbeidspotentieel en zet de WBSO optimaal in

In deze onzekere tijden is het van belang om optimaal gebruik te maken van uw arbeidspotentieel en beschikbare middelen. Reguliere werkzaamheden nemen af, waardoor sommige medewerkers bijvoorbeeld ingezet kunnen worden voor uw innovaties. Fiscale stimuleringsmaatregelen voor innovatie, zoals de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelwerk (WBSO) zijn uitermate geschikt om nu optimaal in te zetten. U verlaagt met de WBSO uw kosten voor innovatie. Het is mogelijk de WBSO in samenhang met de steunmaatregelen rondom corona toe te passen. Daarbij geeft de WBSO voor de lange termijn toegang tot een verlaging van de winstbelasting via de innovatiebox.

De corona-gerelateerde maatregelen zijn van belang ter ondersteuning en continuïteit van uw organisatie. Eenzelfde argument kan worden gemaakt voor innovatie en de voordelen op korte en lange termijn uit de verlaging van uw belasting.

Beoordeel uw innovatieagenda

Dit is een uitermate geschikt moment om de geplande activiteiten op de innovatieagenda naar voren te halen of juist de tijd te nemen om een dergelijke agenda op te stellen.

Ook de overheid is zich hiervan bewust. Om die reden is op 24 april 2020 de WBSO-regeling versoepeld. Hierdoor kan de periode van reeds afgegeven WBSO-beschikkingen worden ingekort. Daarmee is het mogelijk om vanaf mei 2020 een nieuwe WBSO-aanvraag in te dienen. In deze nieuwe aanvraag kunnen nieuwe of gewijzigde innovatiewerkzaamheden worden opgenomen.

Meer informatie innoveren tijdens corona

Lees meer over WBSO en Innovatiebox-services in onderstaande factsheet, of neem contact op met een van onze specialisten .

LEES FACTSHEET WBSO EN INNOVATIEBOX

Loading...