Artikel:

Inkoopvergelijking Zorg 2023: digitale zorg en regionale samenwerking

14 april 2022

Zorgverzekeraars hebben op 1 april wederom hun inkoopbeleid voor komend jaar gepubliceerd. In het laatste jaar van de geldende hoofdlijnenakkoorden bouwen zorgverzekeraars nog voort op het huidige akkoord, maar in enkele gevallen wordt er al rekening gehouden met een mogelijk nieuw te sluiten hoofdlijnenakkoord. BDO verzorgt, dit jaar voor de zesde keer, een handig overzicht met een compacte vergelijking van alle beleidsstukken, de speerpunten en inkoopvoorwaarden van alle zorgverzekeraars voor de GGZ, de wijkverpleging en de medisch-specialistische zorg.

Een tipje van de sluier Inkoopvergelijking Zorg 2023

Over de hele linie zien we concretisering over de invulling van digitale zorg: veel zorgverzekeraars zetten hun visie uitgebreid uiteen. Daarnaast is de nieuwe (uniforme) paragraaf over duurzaamheid opvallend. Waar er in voorgaande jaren nog vaak een beleidsmatige slag om de arm werd gehouden in verband met de COVID-19-pandemie en inhaalzorg, lijken zorgverzekeraars dat dit jaar niet (meer) nodig te vinden. Arbeidsmarktproblematiek, in eerdere jaren nog een veelgenoemd onderwerp, komt nu opvallend genoeg amper aan bod.  

Over de Inkoopvergelijking Zorg 2023

De vergelijking biedt betrokkenen een handig overzicht van de speerpunten en inkoopvoorwaarden van alle zorgverzekeraars. Nieuw dit jaar zijn onze visie op de relevante ontwikkelingen en trends naar aanleiding van een diepgaande analyse en interviews met Wout Adema en Petra van Holst (directie Zorgverzekeraars Nederland), René Smit (voorzitter RvB ZorgSaam) en Veronique Esman-Peeters (directeur GGZ Nederland).

Voorinschrijven

Benieuwd naar de overige resultaten van onze analyse passend bij uw sector (GGZ, wijkverpleging en medisch-specialistische zorg)? En wilt u op de dag van publicatie (begin mei) als eerste toegang krijgen tot deze publicatie? Schrijf u dan nu vast in via de voorinschrijving en ontvang de link direct in uw mailbox.
 

Voorinschrijven