Artikel:

Hybride werken als succesformule

18 mei 2021

Na een jaar vol gebeurtenissen, tegenslagen, oplevingen en lock-downs moet worden nagedacht over de tijd en de succesformule voor de werkvloer post-Covid. Voor veel ondernemers is dit besef er wel, maar komen er eerder vragen dan oplossingen op. Veel ondernemingen zitten nog midden in een organisatorisch slagveld en vragen elke week nog steeds een beetje extra van de werknemers als het gaat om flexibiliteit. Het ‘new way of working’ model van BDO biedt uitkomst.

BDO enquête telewerkervaring

Uit een onderzoek van BDO blijkt dat het thuiswerken voor velen wel degelijk bevallen is en dat het vaak voor net dat kleine stukje evenwicht en flexibiliteit zorgt binnen het werk. Toch kent het ook nadelen zoals de teamdynamiek en de samenwerking welke lijden onder het digitaal werken. Het ‘new way of working’ (NWOW) model ziet er op toe dat er een goed gestroomlijnde transitie kan plaatsvinden om uw organisatie te laten evolueren van een organisatorisch slagveld richting een goed onderbouwde en gestructureerde werkomgeving waarbij hybride werken werkt voor iedere werknemer. Door te kijken naar vier sleutelthema’s - behaviour, bricks, byte en business - kan er op een duidelijke en gestructureerde manier naar verwachtingen, middelen, besparingen en investeringen voor de transitie gekeken worden. 

Vier sleutelthema’s

Behaviour ziet toe op het algemene HR-beleid met hierin het kijken naar de operationele praktijken en specifieke afspraken om in te spelen op de trends en opportuniteiten voor het thuiswerken en het kantoor van de toekomst. Bricks ziet toe op het kantoormodel van de toekomst. Hierbij is de kwaliteit van de werkplek en de langetermijnvisie op kantoren van belang. Ergonomie en een stimulerende (thuiswerk)omgeving dienen zo ingericht te zijn dat ze efficiëntie, productiviteit en concentratie bevorderen. Bytes vormt de combinatie van werken en digitalisering. Het digitaal samenwerken met de juiste tools en het faciliteren hiervan wordt in deze bouwsteen uitvoerig onderzocht voor de ideale en optimale combinatie voor uw werknemers. Als laatste bouwsteen komt business aan bod waarbij actief gekeken wordt naar de evolutie en transitie van de organisatie op korte en lange termijn. Hierdoor wordt er een duidelijke strategie en aanpak samen met u en voor u en uw werknemers geformuleerd.

Sleutelvragen

Om uw bedrijfsvoering klaar te stomen zou iedere ondernemer vanuit de sleutelthema’s de volgende sleutelvragen moeten kunnen beantwoorden:

  • Wat is de geprefereerde werkwijze van het personeel en de impact hiervan op de werkplek?
  • Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen die de digitale werkplek kunnen hervormen?
  • Hoe benaderen we een veilige terugkeer naar het kantoor, met welke duidelijke visie op de implementatie van methoden welke bijdragen aan samenwerking, betrokkenheid en het maximaliseren van de productiviteit?
  • Hoe beoordelen we de processen binnen de organisatie?

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar hoe BDO u kan helpen met het kantoor van de toekomst? Neem dan contact op met:

BDO Accountants & Belastingadviseurs B.V.
Branchegroep Bouw & Vastgoed
Joost Daalmans – Real Estate Valuation Services
Arjan Endhoven – BDO NL Co-National Industry Practice Leader- Real Estate and Construction Services