Onderzoek:

Global Risk Landscape 2022

13 juli 2022

Geopolitieke spanningen, de klimaatcrisis, de naweeën van een wereldwijde pandemie en cyberaanvallen zorgen allemaal voor een enorme uitdaging van risico's waar bedrijven mee te maken hebben in 2022. Maar plannen bedrijven vooruit of reageren ze op het nu? En hoe bereiden topmanagers zich voor op risico? In het Global Risk Landscape 2022 rapport leest u hoe topmanagers van over de hele wereld omgaan met de risico's van conflicten en complexe geopolitiek.

Over het rapport

In het rapport zijn meer dan 500 topmanagers gevraagd hun inzicht en mening over risico’s te geven. In de zevende editie van het Global Risk Landscape worden verschillende factoren onderzocht die de supply chain blijven verstoren en onderzoekt of bedrijven voorbereid zijn op huidige en toekomstige uitdagingen. 

Uit het onderzoek komt naar voren dat als gevolg van de COVID-19 pandemie bedrijven uitdagingen blijven houden in de supply chain. Ook de Russische oorlog en de daaruit voortvloeiende sancties dragen hieraan bij evenals de dreiging van een handelsoorlog tussen de VS en China. Hiermee is het rapport een belangrijke bron van informatie geworden over hoe topmanagers reageren op wereldwijde gebeurtenissen die hun bedrijf bedreigen. 

Download het volledige rapport om meer te weten te komen over:

  • Hoe bedrijven hun risicobeheerkaders aanpassen om nieuwe uitdagingen aan te gaan
  • Het belang van de rol van Chief Risk Officer in bedrijven over de hele wereld
  • Waarom supply chain transparantie cruciaal wordt voor succes
  • Hoe bedrijfsleiders risico's zoals conflicten en de klimaatcrisis in de supply chain beoordelen

    Lees het onderzoek hier