Artikel:

Dag van de Privacy: gratis quiz om bewustwording te verhogen

13 januari 2021

Donderdag 28 januari is de internationale Dag van de Privacy. Dit is een uitgelezen moment om dit thema onder de aandacht te brengen bij uw medewerkers. BDO heeft hiervoor de Privacy Dilemma Quiz ontwikkeld, waarin allerlei relevante en actuele privacy-kwesties worden behandeld.

Denk bijvoorbeeld aan het meten van de temperatuur van medewerkers. Veel werkgevers doen dit bij de toegangsdeuren van hun panden om corona in hun organisatie tegen te gaan. Is dat toegestaan? De privacytoezichthouder in Nederland (Autoriteit Persoonsgegevens) heeft hier onlangs een uitspraak over gedaan.

Of stel dat uw organisatie met ransomware te maken heeft. Gelukkig heeft u een goede back-up die u kunt terugzetten en hoeft u de cybercriminelen geen losgeld te betalen. Is daarmee de kous af of is er alsnog sprake van een datalek?

En, meer in de privésfeer: stel u heeft cameratoezicht rond uw huis en een deel van de camera staat gericht op de openbare weg. Is dat een probleem of loopt dat -als particulier- wel los?

Met de BDO Privacy Dilemma Quiz kan iedereen zijn of haar kennis over dit soort dilemma’s toetsen. Bij elk dilemma volgt een uitgebreide toelichting. De quiz is leuk en toegankelijk, maar mét inhoudelijke diepgang. We stellen de quiz gratis beschikbaar. Handig en leuk om rond 28 januari te verspreiden onder uw medewerkers. Wilt u gebruikmaken van de quiz of uw privacykennis testen? U vindt de quiz op  https://privacyquiz.bdo.technology.

GA NAAR PRIVACY DILEMMA QUIZ