Publicatie:

Boek voor familiebedrijven over goed werkgeverschap

29 oktober 2019

Familiebedrijven lijken op HR-gebied en geformaliseerde arbeidsvoorwaarden gemiddeld achter te lopen op grote beursgenoteerde ondernemingen, dat blijkt uit onderzoek. Toch zien we dat steeds meer familiebedrijven snel stappen maken op het gebied van professionalisering van het HR-beleid. Wat is er voor nodig een aantrekkelijke werkgever te zijn? Zes families van gevestigde Nederlandse familiebedrijven geven hun visie op goed werkgeverschap. Zij gaan in op onderwerpen als loyaliteit, diversiteit en inclusie.

Loopbaanbeleid, opleidingsmogelijkheden en flexibel werken belangrijk binnen familiebedrijven

Steeds meer ondernemers zien in dat zij met een uitgekiend HR-beleid meer uit hun mensen halen. De van oudsher grote troef van familiebedrijven – de grote baanzekerheid – is in een wereld waarin werknemers mobiel zijn steeds minder vaak doorslaggevend. Een goed uitgedacht loopbaanbeleid, goede opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheid om parttime en flexibel te werken zijn dat wel.

Vraag BDO Familiebedrijvenboek ‘Mensenwerk’ aan

Vraag nu ons zesde familiebedrijvenboek ‘Mensenwerk’ aan en ontdek welke stappen te zetten als familiebedrijf om een nóg betere werkgever te worden. De zes families van Kruitbosch, Koninklijke van der Most, Coffeelovers, Snoeks Automotive, Loohuis Installatiegroep en Bakkerij van Maanen vertellen hoe zij goed werkgeverschap doorvoeren.

Vraag boek aan