Artikel:

Belastingdienst worstelt nog steeds met de werkkostenregeling

18 januari 2018

Eerder melden wij dat de kennis bij werkgevers over de werkkostenregeling nog lang niet altijd op orde is.Maar ook bij de Belastingdienst schort er nog het nodige als het om de werkkostenregeling gaat. Tegenstrijdige of onjuiste standpunten zijn misschien niet meer regel dan uitzondering, maar zijn ook geen zeldzaamheid.

Algemene aanwijsregel voor werkgevers

Op de Intermediairdagen werd aangekondigd dat werkgevers een “algemene aanwijsregel”  zouden kunnen gebruiken om vergoedingen en verstrekkingen aan te wijzen als eindheffingsloon. Daarmee zou een hoop discussie bij een looncontrole kunnen worden voorkomen. Op 11 januari 2018 plaatsten wij een perspectief hierover.

In dat perspectief meldden wij dat de Belastingdienst een voorbeeldtekst had gemaakt die werkgevers kunnen gebruiken. Eerder merkten wij al dat deze algemene aanwijzing niet bij alle eenheden van de Belastingdienst bekend was. Een mail afkomstig van het Forum Salaris van de Belastingdienst bevestigt ons vermoeden dat de interne communicatie binnen de Belastingdienst over de werkkostenregeling nog niet helemaal functioneert. Ons werd namelijk om de bronvermelding gevraagd.

Uiteraard verstrekten wij die graag, maar het baart ons ook wel enige zorgen. Ergens in de komende maanden wordt de evaluatie van de werkkostenregeling aan de Tweede Kamer aangeboden. Het spreekt voor zich dat we daar reikhalzend naar uitkijken.

Meer weten over de werkkostenregeling?

BDO is al jaren nummer 1 op het gebied van advisering met betrekking de werkkostenregeling. Wilt u een open workshop volgen. Dat kan. Wilt u liever een inhouse workshop op uw eigen locatie, eventueel helemaal op maat gemaakt? Ook dat is mogelijk. Voor meer informatie over de workshops en alle andere diensten waaronder de WKR-check verwijzen wij u graag naar onze website. Neem contact op met ons op voor een vrijblijvend gesprek: (070) 338 07 22 of mail naar [email protected].