Artikel:

Belangrijkste wijzigingen Belastingplan 2019

19 september 2018

Op Prinsjesdag, 18 september 2018, presenteerde het kabinet het Belastingplan voor 2019. BDO zet de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij en geeft heldere uitleg over wat ze voor uw onderneming of organisatie betekenen.

Veranderingen in de publieke sector

Prinsjesdag was dit jaar een flinke domper voor woningcorporaties. En voor gemeenten wordt de exploitatie van sportaccommodaties een stuk duurder. De publieke sector staat voor grote uitdagingen en kan extra middelen goed gebruiken. Maar fiscaal gezien is de sector op zichzelf aangewezen. Benieuwd wat dit voor uw organisatie betekent? Bekijk hier de video.

Belastingheffing voor de ondernemer

Werknemers gaan er weliswaar op vooruit, de Nederlandse ondernemer merkt daar weinig van. Sterker nog: als u niet goed oppast, dan zouden de maatregelen van Prinsjesdag zelfs nadelig kunnen uitpakken. Benieuwd wat dit voor u en uw onderneming betekent? Bekijk hier de video

Impact grote ondernemingen

Met de afschaffing van de dividendbelasting en de verlaging van de vennootschapsbelasting bracht Prinsjesdag goed nieuws voor grote ondernemingen. Maar dat goede nieuws had ook een negatieve bijsmaak. Want de Nederlandse regering doet veel van die voordelen weer teniet. Met de implementatie van de Europese richtlijn ter voorkoming van belastingontwijking zijn we toch weer het braafste jongetje van de klas. Benieuwd wat dit voor grote ondernemingen betekent? Bekijk hier de video.

Meer over belastingplan 2019