Artikel:

BDO TMT Nederland - Dealtracker Q1 2021

16 juli 2021

Na een traditioneel rustiger vierde kwartaal in 2020, hebben er in Q1 2021 een recordaantal TMT deals plaatsgevonden. Met 110 transacties, een verdubbeling van het aantal deals in Q4 2020, lijkt het er op dat de sector doorzet op de trend van vorig jaar.

De activiteit in de Nederlandse TMT M&A de mid-market blijft hoog in 2021

De transacties zijn evenrediger verdeeld over de sub sectoren in vergelijking met andere kwartalen, al blijft de software & technology sector met 35% van het totaal aantal deal het meest actieve segment. We zien in toenemende mate buitenlandse activiteit van Nederlandse kopers - zoals Total Specific Solutions (Constellation Software) met overnames in Polen en Finland en HYPE innovation (Main Capital) met deals in Duitsland en Finland.

We namen ook veel activiteit waar in het digital transaction & cloud services segment waar private equity met nieuw gevormde IT and cloud services platformen vol inzet op markconsolidatie. Denk aan NPM met ICT Group, Mentha met Rapid Circle, Avedon met Macaw en Quadrum met Interstellar.

Verder zien we in de afgelopen drie kwartalen steeds meer activiteit in de e-commerce sub sector met ca. 15 e-commerce deals in Q1 2020, waaronder financieringsrondes voor bijv. Crisp, de online supermarkt en ChannelEngine, de markplaats integrator, overnames van onder andere woonwinkel Flinders en kamerverhuurder Kamernet.

Lees volledig rapport hier