Artikel:

BDO scoort hoog in eindejaarslijsten

14 december 2017

BDO Accountants & Adviseurs behaalt mooie posities in een aantal onderzoeken, die jaarlijks rond december worden gepubliceerd. Zo scoort BDO een nummer 1-positie in de lijst van Management Team 1000 op het gebied van zowel fiscaal advies als accountancy. Daarnaast is BDO wederom verkozen tot meest populaire werkgever onder belastingadvieskantoren in Nederland. Dat blijkt uit het onderzoek Werken in de Fiscaliteit 2017/2018 van Berenschot en Sdu.

MT1000

Respondenten die deelnamen aan het onderzoek voor MT1000 beoordeelden BDO het beste als het gaat om populariteit en kwaliteit. MT1000 is het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland, uitgevoerd door Erasmus Centre for Business Innovation. Respondenten werd gevraagd om hun leveranciers te waarderen op een schaal van 1 tot 10: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat u deze dienstverlener zou aanbevelen aan een vriend of collega?’ Aan de hand van de antwoorden werd de Net Promotor Score berekend die de basis vormt voor de ranglijsten van de MT1000. Alleen bedrijven waar in de laatste drie jaar zakelijk contact mee is geweest, mochten door respondenten beoordeeld. Echte ervaringen, en niet slechts reputaties, vormen dus de basis voor de MT1000.

Werken in de fiscaliteit

Het onderzoek van Berenschot en Sdu vond dit jaar voor de zesde keer op rij plaats. BDO is het enige fiscale advieskantoor dat steevast in de top vijf van populaire werkgevers staat. BDO staat dit jaar op de vierde plek, net achter populaire werkgevers in de publieke sector zoals de Belastingdienst (1e plaats), rechterlijke macht (2e plaats) en het wetenschappelijk onderwijs (3e plaats). Het online onderzoek is het enige representatieve, jaarlijkse onderzoek naar verschillende aspecten van het werk in de fiscaliteit in Nederland. Werkzame fiscalisten krijgen vragen over onder meer positie op de arbeidsmarkt, mobiliteit, ontwikkeling, primaire en secundaire beloning.