Artikel:

Arbeidswijzer 2022

08 maart 2022

BDO Legal biedt ondernemers en organisaties al vele jaren nieuwe perspectieven op het gebied van het arbeidsrecht door het uitbrengen van de ‘Arbeidswijzer’: een uitgebreid overzicht van interessante arbeidsjuridische onderwerpen.

Naast de basics van het arbeidsrecht wordt dit jaar onder meer aandacht besteed aan de RVU-regeling op grond waarvan werkgevers sinds 1 januari 2021 zonder fiscale strafheffing (RVU-heffing) een gemaximeerde vergoeding kunnen verstrekken aan werknemers die nog drie jaar of minder moeten werken tot de AOW-gerechtigde leeftijd. Ook wordt ingegaan op de haalbaarheid van een concurrentie- of relatiebeding. Dit is meer relevant geworden nu werknemers meer dan ooit van baan wisselen. Verder worden de laatste ontwikkelingen geschetst op het gebied van de overeenkomst van opdracht en wordt ingegaan op privacyrechten en -plichten op de werkvloer, een onderwerp dat in coronatijd van groot belang is en de aandacht verdient van werkgevers.

De Arbeidswijzer kunt u gratis downloaden via onderstaande button. Wij hopen dat u na het lezen van deze uitgave (opnieuw) Arbeidswijzer bent geworden!
 

Download Arbeidswijzer 2022
 

Heeft u naar aanleiding van de Arbeidswijzer nog vragen of behoefte aan advies of hulp in uw concrete situatie? Neem dan gerust contact op met onze specialisten via [email protected]. Zij helpen u graag verder.