Artikel:

Arbeidswijzer 2021: arbeidsrecht in coronatijd

22 februari 2021

BDO Legal biedt ondernemers en organisaties al vele jaren nieuwe perspectieven op het gebied van het arbeidsrecht door het uitbrengen van de ‘Arbeidswijzer’: een uitgebreid overzicht van belangrijke en interessante arbeidsjuridische onderwerpen.

Dit jaar staat de Arbeidswijzer in het teken van ‘arbeidsrecht in coronatijd’. We nemen u mee in alle onderwerpen die in het kader van de coronacrisis van belang zijn. Denk aan het steunpakket van de overheid, maar ook aan het recht op loon van werknemers die in quarantaine zitten of op vakantie gaan naar een risicogebied. Verder gaan we in op het aanpassen van onkostenvergoedingen. Dat kan interessant zijn nu veel werknemers thuis werken. Ook het aanpassen van het werk, de werktijden en de werkplek komen aan bod, net zoals de wijziging van arbeidsvoorwaarden. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat u wendbaar blijft tijdens de coronacrisis en klaar bent voor de periode daarna.

In het hoofdstuk over reorganiseren bespreken we hoe u afscheid kunt nemen van werknemers, indien dat onverhoopt noodzakelijk is. Ook gaan we in op privacyaspecten, bijvoorbeeld bij het thuiswerken, het temperaturen van werknemers en het vaccineren. Ten slotte beschrijven we welke maatregelen u moet treffen om ervoor te zorgen dat uw werknemers veilig en gezond kunnen werken en hebben we voor u een overzicht gemaakt met handige en relevante links.

Heeft u naar aanleiding van de Arbeidswijzer nog vragen? Of wilt u hulp bij het doorvoeren van arbeidsrechtelijke maatregelen binnen uw onderneming of organisatie? Neem dan gerust contact op met onze specialisten via [email protected]. Zij helpen u graag verder.

De Arbeidswijzer kunt u gratis downloaden via onderstaande button. Wij hopen dat u na het lezen van deze uitgave (opnieuw) Arbeidswijzer bent geworden!

Download Arbeidswijzer 2021