Piet Blaauw, Senior Adviseur Accountancy & Bedrijfsadvies

Piet Blaauw

Senior Adviseur Accountancy & Bedrijfsadvies

(072) 518 30 00


Piet Blaauw AA (1957) is sinds 1979 werkzaam bij BDO c.q. de voorgangers van BDO. Als accountant - administratieconsulent is hij al die jaren actief bij familiebedrijven in voornamelijk de MKB sector. Piet is met name intensief  betrokken bij transportondernemingen, met alle aspecten die daar spelen. Dus: de opstart van bedrijven, aanvragen/ verlenging vergunningen, investeringen en natuurlijk opvolging. Maar ook: de begeleiding van reorganisaties en erger, faillissementen. Dat laatste met name voor niet- BDO relaties.

Piet doet naast accountancy veel advieswerk, subsidies enz. Voor kostprijsberekeningen en het beoordelen van de resultaten heeft hij samen met collega’s het “Nacalculatiemodel Transport” ontwikkeld. Deze “tool’ is een geweldig hulpmiddel voor transportbedrijven om de kostprijs van een rit te kunnen berekenen, zowel voor als achteraf.

Om de transporteurs nog beter bij te kunnen staan is Piet actief bij een  regionale vereniging van vervoerders, en heeft veel contacten met o.a. Transport Logistiek Nederland, onderzoeksbureau NEA enz. Transport is inmiddels zelfs min of meer zijn hobby geworden, naast de liefde voor auto’s (en autosport) in zijn algemeenheid. Werk en hobby, prachtige combinatie.

Naast transport is Piet ook voor andere branches als vertrouwd adviseur actief, in alle gevallen staat de BDO-klant centraal. Daarnaast is Piet subsidiespecialist.