Menno Weij, Partner Tech & Privacy Law

Menno Weij

Partner Tech & Privacy Law

(030) 284 98 00


Menno is sinds 2018 in dienst bij BDO Legal en gespecialiseerd in de juridische aspecten van technologie. Denk hierbij aan: Privacy, Informatietechnologie, Internet, Cloud, Sourcing & Outsourcing, Intellectuele Eigendom en e-Commerce. Hij volgt ontwikkelingen van onder meer Artificial Intelligence, Robotics, Data Analytics, Blockchain, Cryptocurrency en Open Source met grote interesse.

Daarnaast heeft hij ruime ervaring in het opstellen, beoordelen en/of uitonderhandelen van diverse ICT-contracten (systeemintegratie-, licentie-, onderhoud-, consultancy- en distributie-overeenkomsten) alsmede in B2B- en B2C-contracten (gebruiksvoorwaarden, website-disclaimers, online verkoopvoorwaarden, ASP-, SAAS- en cloud- en hosting-overeenkomsten).

Menno ondersteunt bij diverse vraagstukken en uitdagingen rondom privacy en AVG. Ook adviseert hij over intellectuele eigendomsaspecten van informatietechnologie en data.

Voor zijn indiensttreding bij BDO, heeft hij bijna 20 jaar als advocaat gewerkt met altijd een focus op technologie. Menno heeft rechten (civiel- en strafrecht) gestudeerd aan de Universiteit Leiden. In 2001 heeft hij met goed gevolg de postdoctorale opleiding ICT-recht aan de Grotius Academie afgerond.

Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen en workshops, en blogt voor diverse webmedia over actualiteiten. Bij tijd en wijlen is Menno te zien of te horen in de media.