BDO lanceert ouderschapsprogramma voor werkende ouders

29 maart 2021

BDO heeft het ouderschapsprogramma ‘[email protected]’ gelanceerd. Dit initiatief helpt aanstaande ouders om ouderschap en werken bij BDO goed te combineren door het bieden van o.a. workshops, handvatten, checklists en gebundelde informatie. Zo maken we het (aanstaande) ouders een stukje makkelijker door hen te ondersteunen en faciliteren in een veranderende gezinssituatie. 

Onderzoek toont aan dat BDO relatief veel talenten verliest in de jaren nadat ze moeder of vader zijn geworden, in de levensfase dertig tot veertig jaar. Om een verandering in gang te zetten, is flexibiliteit het sleutelwoord. Flexibiliteit in werktijden- en werklocaties, bijvoorbeeld. Met dit ouderschapsprogramma proberen we dit te faciliteren.

Daarnaast bestaat het ouderschapsprogramma enerzijds uit een ‘Stappenplan voor (aanstaande) Ouders’ voor de vaders en moeders binnen BDO. Hierin zijn alle te nemen beslissingen rondom ouderschap en werk overzichtelijk weergegeven. Anderzijds bevat het een ‘Stappenplan voor Leidinggevenden’ met handige checklists en onderwerpen die besproken kunnen worden. Ook hebben we alle werk-gerelateerde informatie in combinatie met het ouderschap gebundeld in het ouderschapsprogramma. Denk hierbij aan de arbeidsvoorwaarden rondom ouderschap, zoals verlof, vergoeding en bijzondere situaties. Zo zijn (aanstaande) ouders beter geïnformeerd, waardoor zij ook minder stress zullen ervaren.

Diversiteit & Inclusie-beleid

Het ouderschapsprogramma ‘[email protected]’ is tot stand gekomen in samenwerking met Pro Parents en vloeit voort uit ons Diversiteit & Inclusie-beleid. BDO wil een organisatie zijn waarbij iedereen zich vrij, welkom en veilig voelt. Een organisatie waarin mensen zichzelf kunnen zijn en kunnen excelleren, ongeacht (on)zichtbare verschillen zoals geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele voorkeur of in dit geval; het krijgen van kinderen. Het ouderschapsprogramma draagt hieraan bij.
 

Loading...