BDO lanceert met BDO Digital one-stop-shop voor digitale transformatie

09 april 2021

Eindhoven, 9 april 2021 - BDO Accountants & Adviseurs lanceert vandaag zijn nieuwe adviestak BDO Digital. Hiermee speelt de accountants- en adviesorganisatie in op de groeiende behoefte aan digitale transformatie onder organisaties. BDO Digital ondersteunt organisaties, van middelgrote (familie)bedrijven tot de publieke sector, in deze transformatie in het risk en finance-domein. Het helpt hiermee organisaties toekomstbestendig te blijven en het maximale uit beschikbare technologie te halen. 

Behoefte aan integrale benadering van digitalisering

BDO past al jaren technologie, zoals data-analyse en artificial intelligence, toe bij het oplossen van klantvraagstukken. De laatste jaren neemt niet alleen de frequentie van klantvragen waarbij technologie een rol speelt toe, ook worden de vraagstukken steeds complexer. Daarnaast zijn organisaties continu in beweging. Deze ontwikkelingen vragen om het digitaliseren van processen op basis van een integrale benadering, met aandacht voor zowel technologie als mens. “Kennis van technologie, de branche, maar ook van veranderkunde is noodzaak bij digitalisering. Menselijke vaardigheden blijven essentieel”, aldus John Hijmans, partner BDO Digital. 

Risicotransformatie

Een goed voorbeeld van de toegevoegde waarde die BDO met zijn nieuwe adviestak levert, is volgens Hijmans risicotransformatie. “Datagedreven risicomanagement zorgt ervoor dat je als organisatie betere besluiten kunt nemen. Door de datastromen vanuit onder andere finance, risk, compliance en operationele processen te combineren, ontstaan nieuwe inzichten en kunnen nieuwe risico’s worden geĆÆdentificeerd. Daarnaast kan data-analyse ervoor zorgen dat de risicofunctie meer voorspellend wordt dan detecterend, zoals nu vaak nog het geval is. Hierdoor krijgt risicomanagement nog meer strategische waarde voor directies.” 

Brede expertise in huis

BDO Digital ondersteunt organisaties met ruim 250 technologie- en dataspecialisten, die elk hun expertise hebben in onder andere digital strategy, data analytics, changemanagement, IT outsourcing, cybersecurity en cloud solutions. Daarnaast heeft BDO meer dan 2.500 professionals in huis met kennis op gebieden als risk, compliance, finance en changemanagement en expertise vanuit het wereldwijde BDO-netwerk in ruim 160 landen.

LEES MEER

Loading...