BDO Jaarverslag 2020: Vooruitzichten

14 mei 2021

Een bewogen jaar waarin de coronacrisis de wereld volledig op zijn kop zette voor medewerkers, klanten en maatschappij; dat was 2020. Persoonlijk leed en grote onzekerheid deden beseffen hoe kwetsbaar en afhankelijk we als mensen zijn. Een jaar waarin de medewerkers van BDO Accountants & Adviseurs hun veerkracht hebben getoond. Zij zijn in staat geweest om snel te reageren, zich aan te passen aan veranderende (werk)omstandigheden en klanten te helpen door de crisis te navigeren. Nog meer dan ooit is vertrouwd op de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers. De organisatie is trots op hoe zij hiermee omgegaan zijn en hebben bijgedragen aan een goede en betrouwbare werking van het financiële systeem in Nederland.  

Omzetgroei

De vraag naar de dienstverlening van BDO is het afgelopen jaar op peil gebleven. De accountants- en adviesorganisatie hielp klanten met het beperken en beheersen van de risico’s van ondernemen en besturen. De omzet nam in 2020 toe met 4,5% van 293,8 miljoen euro naar 306,9 miljoen euro. Alle Lines of Service hebben bijgedragen aan de realisatie van de omzetgroei.

De groei kwam tot stand in een uitdagend landschap, waarbij continu ingespeeld moest worden op alle maatschappelijke ontwikkelingen en wijzigingen in wet- en regelgeving. Dit vraagt om een wendbare organisatie met focus op innovatie en de juiste inzet van technologie binnen de dienstverlening. En daarbij draait het uiteindelijk allemaal om mensen. De dienstverlening in alle Lines of Services beweegt volop mee onder invloed van digitale ontwikkelingen, de opkomst van een nieuwe generatie klanten, complexere vraagstukken en voorschriften van toezichthouders.

Vooruitzichten  

De huidige crisis laat zijn sporen na en de vraag is hoe de toekomst er precies uit komt te zien. Sommige veranderingen, zoals meer thuiswerken en online vergaderen, minder reizen, inzet op de ontwikkeling van IT en het gebruik van technologie, zullen onze manier van werken blijvend veranderen. Het toevoegen van zekerheid aan organisaties, ondernemers en de maatschappij door het altijd en overal leveren van topkwaliteit houdt de accountants- en adviesorganisatie in zijn nieuwe strategieperiode van 2021-2025 koersvast. BDO wil met innovatieve en duurzame dienstverlening relevant blijven in een veranderende wereld. Waarbij het niet alleen bijdraagt aan de financiële beheersing en ontwikkeling van zijn klanten, maar ook aan het economisch functioneren van de maatschappij. BDO wil met zijn deskundigheid, kennis en ervaring een wezenlijke bijdrage en invulling blijven leveren aan zijn rol in de maatschappij.

Het jaarverslag 2020 is te downloaden via onderstaande button.

download jaarverslag 2020

Loading...