Vastgoedwaardering

Een adequate taxatie van uw vastgoed is veelal vereist voor uw jaarrekening (balans). Externe belanghebbenden hechten steeds meer waarde aan transparante informatie over uw organisatie, waarbij de vastgoed-gerelateerde posten – balanswaarde, afschrijvingen – toenemende belangstelling genieten. Ook als u transacties sluit waarin ‘vastgoed’ zit, bijvoorbeeld een bedrijfsovername of als u een bedrijfslocatie wilt afstoten, wilt u de vastgoedwaarde objectief vastleggen.

Onze Register Taxateurs in BDO’s Real Estate Valuation Services-team weten als geen ander wat er bij komt kijken, en waarmee rekening te houden bij het vaststellen van uw vastgoedwaarde. Zij weten welke aspecten relevant zijn voor de waardebepaling, denk aan de fysieke omgeving van uw vastgoed, de functionaliteit en de duurzaamheid van het pand. En zij beschikken over een omvangrijke referentiedatabase, om de actuele waarde te toetsen. BDO’s vastgoedspecialisten kennen de complexiteit van het waarderingsproces, en ontzorgen u zoveel als u wenst. Onze aanpak is flexibel, toegesneden op uw vraag en ondersteuningsbehoefte.

Onze experts zorgen ervoor dat het waarderingsproces vlot verloopt, en adviseren u over mogelijke vervolgacties naar aanleiding van onze bevindingen. Waar nodig werken onze registertaxateurs nauw samen met de BDO-collega’s van Audit & Assurance, om uw waarderingsvraag te borgen in uw jaarrekening vanuit accountants-oogpunt.

Contact

Voor meer informatie over onze vastgoed-waarderingsdiensten kunt u contact opnemen met onze specialisten.