Loonheffingencheck & Steekproef: Meten = Weten

Werknemers in dienst hebben of nemen brengt heel wat verplichtingen met zich mee. U moet de loonadministratie aanleggen, werknemers identificeren, gegevens vastleggen, loonheffing inhouden en premies afdragen. Deze regels kunnen ook gelden ook als uw personeel in het buitenland werkzaam is.

Het hebben van personeel brengt risico’s met zich mee, zoals de kans op naheffingen door de Belastingdienst. Maar er kunnen ook kansen zijn: betaalt u niet teveel loonbelasting en/of premies?

Ook als u zelf weinig of geen personeel heeft, maar personeel inhuurt of werk uitbesteedt, krijgt u met diverse wetten te maken. Bijvoorbeeld met de Wet keten- en inlenersaansprakelijkheid en de Wet aanpak schijnconstructies. Kent u de risico’s op naheffingen, aansprakelijkstellingen en boetes? En hoe vallen die te beperken of te vermijden?

BDO Loonheffingencheck

De loonheffingencheck is het ideale middel als u:

  • twijfelt over de juistheid van uw loonheffingen;
  • risico’s rond flexwerk wilt beperken of voorkomen;
  • uw organisatie wilt overdragen en zekerheid wilt bieden;
  • zelf zekerheid wilt hebben bij de overname van een organisatie;
  • horizontaal toezicht wilt toepassen;
  • onder horizontaal toezicht valt.

BDO Steekproef

Bij controle van de loonheffingen maakt de Belastingdienst steeds meer gebruik van de zogeheten geldeenheidsteekproef. Deze methode die door de Hoge Raad is gesanctioneerd is voor de Belastingdienst zeer efficiënt, maar kan voor werkgevers ook bij één enkele geconstateerde fout al flink in de papieren lopen. Een onjuist geboekte post van enkele honderden of zelfs enkele tientallen euro’s kan leiden tot naheffingen van tienduizenden euro’s.
Met de  BDO Steekproef in combinatie met de BDO Loonheffingencheck kunnen wij uw mogelijke  risico’s op dezelfde wijze als de Belastingdienst dat doet, in beeld brengen. En daarna uiteraard samen met u er aan werken deze risico’s naar de toekomst te voorkomen door te zorgen voor gedegen kennis bij de betrokken medewerkers en de inrichting van uw organisatie en administratie te verbeteren.

Meer weten?

Wilt u geruststelling over uw verloningen? Wilt u weten welke risico’s u loopt en welke kansen u mist? Download de brochure of neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met een van onze adviseurs. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel (070) 338 07 22. 

U kunt zich hier aanmelden voor de BDO Loonheffingencheck of de check vrijblijvend inzien.

Loading...