• Maatschappelijke verslaggeving

Maatschappelijke verslaggeving

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is beter ondernemen. Het is duurzamer in sociaal én milieutechnisch opzicht, efficiënter en daardoor (op termijn) ook winstgevender; dat ziet u als onderneming vroeg of laat in uw jaarcijfers terug. Maar ook los van resultaat laat u wat u vanuit maatschappelijk oogpunt doet, graag aan uw klanten en stakeholders zien. BDO kan u op alle niveaus bij uw maatschappelijke verslaggeving helpen. Van een eerste opzet voor de inhoud en vorm tot een professionele, grondige toetsing van een bestaand verslag aan de standaarden van nu.

Maatschappelijke verslaggeving is niet wettelijk verplicht, en juist daarom van grote waarde. Zowel grote, gevestigde ondernemingen, middelgrote (familie)bedrijven als investeerders laten ermee zien dat zij hun verantwoordelijkheid nemen voor de wereld waarin ze werken. Zo werken ze ‘onderbouwd’ aan hun duurzame imago en reputatie.

Hoe kan BDO u helpen?

Heeft u al een maatschappelijk verslag, dan kan BDO u helpen met een kritische controle: onze accountants beoordelen uw data en de onderliggende systemen en meetmethodes, bijvoorbeeld ten aanzien van medewerkerstevredenheid en uw CO2-uitstoot. We vergelijken uw gegevens met de zogenaamde GRI-standaarden. Het resultaat van deze check is een accountantsverklaring met tips en aanbevelingen.

Staat maatschappelijke verslaggeving bij uw bedrijf nog in de kinderschoenen, dan helpen onze consultants u op weg met een inhoudelijke opzet voor uw verslag – van uw visie en missie met betrekking tot MVO, tot cruciale thema’s en hoofstukken voor uw bedrijf.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u bij uw maatschappelijke verslaggeving of bestaande rapportage kan helpen? Neem contact op met onze specialisten via telefoonnummer (020) 543 21 00.