Pragmatisch en helder juridisch advies

Arbeidsrechtelijke zaken liggen per definitie gevoelig. Dat vraagt om professionele ondersteuning van vakkundige en ervaren juristen. De juristen van BDO Legal behandelen alle mogelijke arbeidsjuridische vraagstukken, met het accent op ontslag-gerelateerde werkzaamheden. Als het nodig is, procederen we ook.

BDO Legal is sinds enkele jaren associate partner van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daardoor blijft onze dienstverlening vakinhoudelijk van topkwaliteit en blijven we op de hoogte van alle relevante arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving. Tegelijkertijd dragen we ons steentje bij aan het onderwijs in ons vak.

Onze expertise

De arbeidsjuristen van BDO Legal hebben bewezen ervaring in het adviseren van grote en middelgrote ondernemingen. Stuk voor stuk werken ze al jarenlang in een multidisciplinaire omgeving, waardoor we van nature een bredere gesprekpartner zijn. Bij elk juridisch vraagstuk kunt u een pragmatisch en helder antwoord verwachten. Een persoonlijke relatie staat voor ons altijd voorop.

Onze juristen kunnen u onder meer helpen bij:

  • individueel en collectief ontslag van werknemers en (statutair) bestuurders inclusief eventuele onderhandelingen met vakbonden en OR over een Sociaal Plan en/of het voeren van procedures bij UWV en/of Rechtbank;
  • advisering en procederen omtrent (harmoniseren) arbeidsvoorwaarden en overeenkomsten voor opdrachten en flex-contracten;
  • vraagstukken op het gebied van gebondenheid aan CAO, bedrijfstakpensioenfonds, et cetera;
  • vraagstukken over medezeggenschap (ondernemingsraad);
  • due diligence;
  • overgang van onderneming en outsourcing;
  • vraagstukken over sociaal verzekeringsrecht zoals ZW, WW en WIA, inclusief het voeren van procedures.

Contact

Bent u betrokken bij een arbeidsrechtelijk geschil en zoekt u ondersteuning bij het inzichtelijk maken van de relevante feiten? Neem contact op met BDO voor het maken van een afspraak.