• Business Applications

  Optimale advisering en begeleiding bij het bouwen en implementeren van uw business applicaties

  STEL UW VRAAG

Efficiëntere processen met behulp van technologie

Het één kan niet bestaan zonder het ander: als organisatie kunt u geen invulling geven aan digitale transformatie zonder op gepaste wijze gebruik te maken van platformoplossingen. Geen organisatie die serieus werk maakt van digitalisering kan zonder – bijvoorbeeld - een ERP-platform, CRM-systeem, low coding-platform of business intelligence (BI-tool).

Uw organisatie kan grote stappen maken door bedrijfsprocessen sneller of efficiënter te laten verlopen met behulp van de juiste inzet van business applicaties. Nieuwe applicaties staan echter niet op zichzelf. Om deze succesvol te kunnen implementeren en managen een organisatie, begint het ontwikkelingsproces met een breder begrip van uw organisatie of onderneming.

We zien dat bedrijven, (lokale) overheidsinstellingen en zorginstellingen snel willen inspelen op dit soort technologische veranderingen. Digitale transformatie is complex. Een succesvolle aanpak vraagt dan ook om een multidisciplinaire benadering. Daarin staan technologie, expertise en branchekennis centraal.

Uw bedrijfsproces is daarom ons uitgangspunt, inclusief de bijbehorende aandachtspunten en valkuilen. BDO Digital helpt u bij het optimaliseren van deze processen, en het succesvol implementeren van de meest optimale oplossing voor uw organisatie - met behulp van technologie. 

Toepassen van business applicaties op 4 serviceniveaus  

BDO adviseert u bij het selecteren van de juiste applicaties, het bouwen van business applicaties, het implementeren van deze oplossingen en het begeleiden met project- en programmamanagement. Ook nemen wij graag uw reeds lopende project onder de loep voor een ‘second opinion’. Onze specialisten praten graag met u verder over uw business applicaties in het licht van digitale transformatie. 

 1. Advies
  Onze adviseurs ondersteunen u bij het ontwikkelen en maken van de juiste applicatie strategie. Hierbij kunnen we ook helpen bij het selecteren van de juiste oplossing. 
   
 2. Implementatie
  Wij helpen om de juiste (standaard) oplossing te implementeren. 
   
 3. Bouwen 
  Mocht de standaard oplossing niet passen bij uw vraag, kunnen wij een maatwerkoplossing voor uw bouwen. Daarvoor biedt BDO Digital building services. Door middel van RPA, Low Coding en Dashboarding wordt de meest optimale oplossing geconfigureerd ingericht voor uw organisatie.
   
 4. Managen
  Nadat de oplossing is geïmplementeerd of gebouwd, zorgen wij ook voor beheer en ondersteuning.

Bedrijfsprocessen verbinden met één platform

Organisaties hebben behoefte aan één platform dat leidt tot verdere digitalisering, snellere realisatie van projecten en het verlagen van IT-kosten. Met dit platform verbindt u de bedrijfsprocessen binnen uw organisatie. Een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem vormt hiervoor de basis. BDO Digital adviseert u bij de keuze voor deze financiële applicatie, die onderdeel uitmaakt van uw applicatie architectuur voor de toekomst. 

Robotic Process Automation (RPA)

Met computer gecodeerde software kunnen organisaties veelvoorkomende taken en menselijke handelingen automatiseren. Simpel gezegd: door de inzet van robots worden processen nog efficiënter. Hierdoor neemt de kwaliteit toe, omdat er minder fouten worden gemaakt en volledig gestandaardiseerd wordt gewerkt. 

Als vertrekpunt maken we voor u inzichtelijk wat de besparingen zijn. Wij zien in de praktijk vaak dat de RPA implementatiekosten al tussen 3 en 6 maanden terug worden verdiend. Alleen bij een positieve business case starten we vervolgens de ontwikkeling van softwarebots. Hierdoor kunt u snel aan de slag met RPA zonder grote investeringen. Bovendien, door gebruik te maken van onze unieke Robotics as a Service dienstverlening, wordt u in grote mate ontzorgd: de robot wordt door BDO gerealiseerd en geïmplementeerd, waarna er via een maandelijks ‘abonnement’ gebruik gemaakt kan worden van de robot.

Partnerships BDO Digital

BDO Digital geeft optimale begeleiding bij het adviseren, bouwen en implementeren van uw business applicaties. Daarvoor hebben wij een aantal betrouwbare partners geselecteerd. Als volledig gecertificeerde business partner hebben wij een geavanceerde specialisatiestatus, en daarmee alle kennis en ervaring in huis voor het implementeren van deze platformen. 

BDO is Microsoft Gold Partner. Wij helpen u bij het implementeren van de 
Microsoft Dynamics en Microsoft Power platform applicaties, zoals:

 • Microsoft Dynamics Financials
 • Microsoft Power BI
 • Microsoft Power Automate
 • Microsoft Power Apps

BDO is Professional Services Certified Implementatiepartner van UiPath;  
marktleider op het gebied van RPA software. 

   

Meer weten over begeleiding van uw Business Applications door BDO?

BDO Digital  helpt organisaties bij het opzetten en implementeren van business applicaties. Uw digitale transformatie kan alleen slagen bij een integrale en gecoördineerde aanpak. Wij vertellen u graag in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek hoe wij uw organisatie kunnen begeleiden. Neem voor meer informatie contact op met een van onze specialisten.