Een evenwichtig samengestelde Raad voor uw organisatie

Toezichthouders liggen meer dan ooit onder het maatschappelijk vergrootglas. Dat vraagt om een zorgvuldige, evenwichtige samenstelling van uw Raad van Bestuur (RvB), Raad van Advies (RvA) of Raad van Toezicht (RvT). Een goede bestuursstructuur vereist capabele mensen in de raad van bestuur (RvB) of directie en goede interne toezichthouders in de raad van commissarissen (RvC) of raad van toezicht.

Een volwaardig lid van zo’n raad heeft verstand van zaken, is kritisch en verdiept zich daadwerkelijk in producten, diensten en markten van de organisatie(s) waarop hij of zij toezicht houdt. Weet u zeker dat elk lid van uw RvT, RvA of RvC de raad en daarmee uw organisatie daadwerkelijk versterkt? Bestuurders en commissarissen dragen niet alleen verantwoordelijkheid binnen hun eigen organisatie, maar ook daarbuiten. Daarom is een goede relatie met de verschillende stakeholders voor iedere onderneming van belang.

Onze aanpak

Bij BDO Board Recruitment bespreken wij graag de personele invulling van uw RvC, RvA of RvT en uw behoefte aan nieuwe leden (uitbreiding of vervanging). Hierbij wordt nadrukkelijk stil gestaan bij gewenst profiel, taakinhoud, relevant netwerk, marktontwikkeling en persoonlijkheid. Door ons grote netwerk beschikken wij over een uitgebreide database aan commissarissen en bestuurders.

Onze specialisten nemen onder meer de volgende zaken voor u uit handen:

  • Profielschets voor een lid van de RvC, RvA en/of RvT;
  • screening en werving van kandidaten;
  • diverse assessments;
  • een marktconform beloningsadvies;
  • inbedden van de afspraken (herzien van reglement en statuten);
  • passeren van de nieuwe statuten bij het notariaat.

Contact

Zoekt u een hoogwaardige professional voor uw Raad? Nodig een adviseur van BDO Board Recruitment bij u uit. Wij helpen u om het gezochte profiel in beeld te brengen en te vinden.