Financial process outsourcing

Een hogere omzet, ruimere marges en lagere kosten zijn de belangrijkste doelstellingen van u als ondernemer of financieel beslisser. BDO kan u bij die doelstellingen helpen met Financial Process Outsourcing (FPO).

Het uitbesteden van uw financiële processen bij BDO is een uitstekend alternatief voor outsourcing naar het buitenland: het is hetzelfde gemak, maar dan dichterbij huis. Onze consultants kennen alle ins en outs van procesverbetering en –optimalisatie. Dankzij hun operational excellence zijn uw administratie- en rapportageprocessen bij ons in goede handen. Onze scherpe prijs-kwaliteitverhouding levert naast kostenbesparingen vaak ook een flinke kwaliteitsverbetering op.

Realiseren strategische doelstellingen

Onze FPO gaat verder dan financiële transacties en financiële administratie: wij optimaliseren niet alleen processen, maar ook bedrijfsresultaten. We zijn een proactieve sparringpartner die helpt om uw strategische doelstellingen te realiseren.

Wij hebben onze ervaring met innovatieve ICT-oplossingen, Lean Six Sigma en andere methodes voor procesverbetering toegepast op financieel administratieve processen van een groot aantal nationale en internationale ondernemingen. Wij leveren deze diensten vanuit Nederland, waar nodig aangevuld met kennis uit ons internationale BDO Netwerk.

Transparante en gefaseerde aanpak

Het outsourcen van financiële activiteiten is een grote stap: het gaat om cruciale bedrijfsprocessen. Daarom hanteren we een gefaseerde aanpak waarmee uw organisatie de tijd krijgt om aan de veranderingen te wennen. Transparantie en samenwerking zijn onze vaste uitgangspunten.

Fase 1 – Intake

Tijdens de intakefase bespreken we samen met u uw financieel-administratieve processen. We brengen bestaande uitdagingen en knelpunten in kaart en stellen op basis daarvan een rapportage op. Hierin beschrijven we op hoofdlijnen uw huidige proces plus de optimalisatiemogelijkheden. We geven ook een kostenindicatie van een proces dat naar BDO wordt uitbesteed.

Fase 2 – Procesoptimalisatie

In samenwerking met u en uw medewerkers maken wij een herontwerp van de bestaande processen. Daarbij maken we maximaal gebruik van onze online systemen, waardoor handmatige handelingen tot een minimum worden beperkt. Het resultaat van deze fase is het herontwerp van uw processen en een gespecificeerde kostenindicatie van de outsourcing naar BDO.

Fase 3 – Outsourcing

We richten het nieuwe proces in dat bij ons is ondergebracht. We maken duidelijke afspraken over zaken als de rolverdeling, verwachtingen en doorlooptijden en leggen die vast in ‘service level-afspraken’. Na een korte periode van schaduwdraaien nemen wij het nieuwe proces over en dragen wij zorg voor de dagelijkse financiële controle en de rapportage.

Waarom BDO?

  • Wij pakken uw vraagstukken multidisciplinair, proactief en pragmatisch aan.
  • Wij hebben aantoonbare ervaring met Financial Process Outsourcing-trajecten bij middelgrote en grote organisaties.
  • Wij combineren onze innovatieve ICT-platformen met onze expertise op het gebied van accounting, reporting en bedrijfseconomisch advies.
  • Wij garanderen hoogwaardige service tegen een optimale prijs.
  • Ons werkproces is efficiënt en transparant. We maken vooraf duidelijke prijsafspraken zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
  • Wij bouwen standaard aan een langdurige, persoonlijke relatie met onze klanten. U heeft een vaste adviseur als aanspreekpunt. Met hem of haar heeft u frequent contact.

Contact

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Financial Process Outsourcing door BDO voor u? Neem contact op met Alexander Leppink of Jeroen Mathijssen via telefoonnummer (088) 236 48 88.
 

Loading...