Onderbouwde strategische keuzes

Vindt u het lastig om strategische keuzes te maken voor uw onderneming? Dat is helemaal niet raar. Succesvol ondernemen betekent in de praktijk vaak zo innovatief mogelijk inspelen op steeds veranderende klantbehoeften. Uw strategie is daarnaast ook afhankelijk van marktonwikkelingen. 

Een goede strategie is resultaatgericht, zorgt voor een duidelijke koers maar bouwt ook flexibiliteit in. BDO begrijpt deze complexiteit en kan u helpen met het maken van onderbouwde strategische keuzes.

  • Jarenlange praktijkervaring binnen het mkb (BDO bestaat 85 jaar)
  • Specifieke kennis van uw branche door specialisatie van onze werknemers
  • Gebruik van (online) vraagtechnieken en data-analyse, voor het maken van onderbouwde keuzes
  • Tevens aandacht voor het creëren van draagvlak voor verandering, zodat uw strategie ook kan worden omgezet in concrete resultaten

Concrete handreikingen en praktische tips

Enkele strategische sessies (samen met uw management team) leveren u al nieuwe inzichten op die we samen kunnen vertalen naar strategische aanpassingen. Bijvoorbeeld door uw huidige businessmodel om te vormen naar een toekomstbestendiger model. U krijgt concrete handreikingen en praktische tips om uw bedrijfsvoering te optimaliseren. 

Vaak weet u zelf waar u beter op wilt presteren. Waar kunt u binnen uw bedrijf efficiënter op sturen? BDO kan u behalve bij (het herijken van) uw businessplan, ook helpen bij praktisch toepasbare stuurinformatie en het formuleren van heldere, samenhangende afspraken en operationele doelen.

Onze ervaren coaches helpen u bovendien om als ondernemer de verandering ook daadwerkelijk te realiseren. Bijvoorbeeld met leiderschapsontwikkeling of ondersteuning bij het realiseren van een lerende organisatie.

Deel uw strategische vraag en we bekijken vrijblijvend hoe we u kunnen ondersteunen bij het vertalen van uw strategie naar concrete resultaten.

Van strategie naar resultaat

Strategie is geen doel op zich. U wilt zorgen dat u het uiterste uit uw bedrijf haalt. Dat weet u alleen door te meten, doorlopend te evalueren en bij te sturen:

  • Door het minimaliseren van verspilling in bedrijfsprocessen en het optimaliseren van klantbediening, kunt u doelgerichter werken met een strakkere monitoring. Directe opbrengst: effectiever leiderschap en meer werkplezier. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar valt in de praktijk niet altijd mee.
  • Weten uw medewerkers wat er van ze verwacht wordt, en hoe zij bijdragen aan de organisatiedoelstellingen? Het duidelijk en eenduidig vertalen van uw strategie en doelen naar de rest van uw organisatie, is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. Dit zorgt er namelijk voor dat medewerkers zo efficiënt mogelijk te werk gaan.
  • In control zijn van uw organisatie, betekent dat u grip heeft op alle onderdelen binnen uw bedrijf. Vanuit het grotere geheel uw processen beoordelen, werkt uiteindelijk kostenbesparend. En heeft natuurlijk als belangrijkste doel een grote(re) klanttevredenheid.

We kijken graag samen met u hoe we een strategie kunnen bepalen die niet alleen op papier goed klinkt, maar het gewenste resultaat oplevert. Wilt u meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Scenarioplanning met de Business Impact Analyse

Om voor uw bedrijf de impact van de coronacrisis in kaart te brengen, hebben wij een kosteloze Business Impact Analyse ontwikkeld. Deze analyse geeft inzicht in uw situatie; door alle vragen te beantwoorden brengen we zowel de risico’s als de mogelijkheden in beeld. Met deze uitkomst kunt u scenario’s gaan plannen, zodat u de juiste maatregelen kunt treffen en kunt anticiperen op actuele ontwikkelingen en onzekerheden die de coronacrisis met zich meebrengt.

In het screenshot hieronder ziet u een voorbeeld van de resultaten:

De vragenlijst is opgedeeld in verschillende deelgebieden van uw bedrijf. Naar schatting bent u ongeveer 10 tot 15 minuten bezig met het invullen. Daarna ontvangt u van ons de rapportage, en nemen wij contact met u op om de resultaten te bespreken. Groot voordeel is dat het pragmatisch is ingestoken en direct handvatten biedt voor verdere verdieping.

Vraag direct de Business Impact Analyse aan via onderstaand formulier.

Meer informatie

Wilt u graag nieuwe inzichten op uw strategie met bijbehorende operationele bedrijfsvoering? Neem contact op en we bekijken vrijblijvend wat we voor u kunnen betekenen.