• Mkb Financieringsoplossingen

  In 4 stappen naar de ideale financiering

Financieringsoplossingen voor het mkb

Heeft u als ondernemer geld nodig, maar ondervindt u daarbij moeilijkheden? BDO kan u helpen bij het hele financieringstraject: van de eerste plannen tot het geld op uw rekening staat.

Wie met zijn bedrijf wil groeien, moet investeren of heeft meer werkkapitaal nodig. Tot een jaar of tien geleden was het vrij simpel: je stapte met een goed plan naar de bank en je kreeg geld, vaak tegen gunstige voorwaarden. Die tijden zijn voorbij. Sinds de kredietcrisis zijn de banken namelijk veel strenger geworden bij het verstrekken van zakelijke kredieten. Tegelijkertijd komen er allerlei nieuwe financieringspartijen op de markt met allerlei nieuwe financieringsproducten. Dat levert een heel nieuw speelveld op. 

 

 

Gecombineerde financieringen

Waar vroeger de bank de voornaamste financier was, zie je nu allemaal nieuwe financieringsvormen ontstaan, die vaak worden ingezet als uitbreiding op de banklening. De bank pakt het minst risicovolle stuk, voor andere delen komen andere partijen met alternatieve financieringsproducten zoals lease, factoring, venture capital, mezzanine-leningen, beurzen voor mkb- obligaties en -aandelen, en achtergestelde leningverstrekkers als Qredits en Spotcap in beeld. Neem gerust contact met ons op zodat we vrijblijvend naar uw specifieke situatie kunnen kijken.

Corona en uw financiering

Als gevolg van het coronavirus komt de financiële performance van uw onderneming mogelijk onder druk te staan. U kunt te maken krijgen met vraaguitval, oplopende debiteurentermijnen en een oploop van kosten om de vitale bedrijfsprocessen overeind te houden. BDO kan u helpen om:

 • Snel inzicht in uw liquiditeitspositie; (binnen 1 week)
 • Een analyse van uw bancaire documenten om te zien welke kwetsbaarheden en risico’s bestaan;
 • Het identificeren en verwerken van voor u passende cash-genererende maatregelen; (zoals werktijdverkorting, reorganisaties, overbruggingsfinanciering, aanpassingen huidige financieringsafspraken & noodkrediet)
 • Het opstellen van korte/medium termijn prognoses i.c.m. met een scenario analyse;
 • Grip op uw korte termijn kasstromen en inzicht in de knoppen waaraan u kan draaien;
 • Ondersteuning bij het managen van stakeholders en het uitbrengen van rapportages.
 • Het traject naar een WHOA-akkoord begeleiden; een wettelijke regeling voor een dwangakkoord buiten faillissement.

Onze tool “Fast Financial Insight” maakt gebruik van data gedreven modellen in combinatie met scenario analyses. Vanuit de financiële administratie zullen historische resultaten op een gedetailleerd niveau gemodelleerd worden (weekbasis) welke de basis vormen voor een liquiditeitsprognose naar de toekomst toe.

Grip op uw liquiditeit

Bekijk hier onze tips en van welke overheidsmaatregelen u gebruik kunt maken om weer grip te krijgen op de liquiditeit. 

Mkb Financieringsoplossingen in 4 stappen:

 1. De geldvraag
  Als ondernemer wilt u groeien, investeren - vérder. Maar hoeveel geld heeft u dan nodig? En bij welke financier kunt u voor uw financieringsbehoefte terecht? Bij de bank, of andere partijen? En welke dan? Met zulke vragen begint het vaak. Als ervaren adviseurs voor het mkb luisteren wij naar uw wensen en behoeftes, begrijpen wij uw business en doorzien we de cijfers. Daarmee gaan we aan de slag.
   
 2. Heldere prognose
  We combineren uw wensen, plannen en de cijfers. Met behulp van slimme software stellen we een heldere prognose op. Zo ligt er een betrouwbare financieringscase binnen een duidelijk geformuleerd kader. Precies op maat voor uw bedrijf en in de taal van de financiers.
   
 3. Optimale financieringsmix
  We leggen de aanvraag neer bij geschikte partijen. Dat kunnen banken zijn, maar ook allerlei andere bekende en minder bekende geldverstrekkers. Wij kennen deze spelers namelijk goed en kunnen gunstige voorwaarden uitonderhandelen voor bijvoorbeeld garantstelling, aflossingstermijnen of afsluitprovisie. Dat scheelt u soms duizenden euro’s per jaar.
   
 4. De beste voorwaarden
  We lezen de kleine lettertjes en weten waar de mogelijke addertjes onder het gras zitten. In begrijpelijke taal lichten wij alles toe. Zo weet u precies waar u aan toe bent en krijgt u de beste financiering.

Welke financiering past het beste bij u?

Kredietaanvragen worden steeds vaker geautomatiseerd. Voor het mkb is daardoor minder ruimte voor maatwerk. Bij BDO staat het persoonlijke contact centraal. Wij zijn de sparringpartner voor uw investeringen en passende financieringsoplossingen. Neem voor meer informatie of een uitgewerkt financieringsadvies contact op met een van onze adviseurs.