Onze klanten

Total Specific Solutions (TSS) is het grootste Vertical Market Softwarebedrijf van de Benelux en is gespecialiseerd in de zorg, lokale overheid en de financiële dienstverlening.  Matthieu van Amerongen, CFO: “De samenwerking tussen TSS en BDO gaat meer dan 10 jaar terug. Het is begonnen met due diligence werk. Intussen verzorgt BDO de group audit en de reporting naar de Canadese moedermaatschappij. Ook IT-audit, fiscale advisering en aangiftes. BDO is een kantoor met een prima niveau en tegelijkertijd praktisch genoeg om als het er op aan komt gezamenlijk te zorgen dat zaken geregeld worden. We klaren samen de klus met hetzelfde einddoel voor ogen, en dat voel je! Bij een Big Four-kantoor wisselen de teams vaker en ik hecht juist waarde aan continuiteit en de relatie met het team. Zeker omdat we sterk groeien.”

 

Dialog Semiconductor is een grote speler op het gebied van halfgeleiders, sterk in innovatie en gespecialiseerd in energiebesparing, bijvoorbeeld voor smartphones. Ton van Gemert, manager Internal Audit: “We groeien op allerlei manieren uit ons jasje. Onze groei speelt zich af op alle fronten en over de hele wereld. Niet allen door toenemende vraag maar ook product diversificatie met als gevolg een toenemende behoefte aan technisch personeel. En door acquisities. Juist daarom ligt er een sterke focus op het beheersen van risico’s en het verbeteren van interne processen. Omdat BDO ons goed begrijpt, komen we samen snel tot een aanpak waar we voor kunnen gaan.

We werken op verschillende terreinen samen met BDO, waaronder outsourcen van internal audit activiteiten. Deze bestrijken Europa, Azië en USA. Het inzetten van lokale BDO resources is praktisch, gezien de verschillende tijdzones en de reistijd. Maar ook inhoudelijk heeft het werken met een netwerkorganisatie zijn voordelen. Er is lokaal veel meer kennis. Niet alleen van wet- en regelgeving maar juist ook van onze branche. Dat merken we bijvoorbeeld in de USA en in Taiwan, waar BDO veel ervaring heeft opgebouwd in de semiconductorindustrie.

Voor ons is BDO een klankbord waar we snel mee kunnen schakelen. Ze vullen ons aan waar we zelf expertise missen, en op persoonlijk vlak zitten we op hetzelfde niveau. Omdat we dezelfde taal spreken, begrijpen we elkaar en hebben we vaak aan een half woord genoeg. De hands-on mentaliteit van BDO is prettig in deze fase van groei. Aandacht voor Internal Audit en een afzonderlijke Riskmanagement functie zijn relatief nieuw voor onze organisatie en dat vraagt een omslag in het denken van onze medewerkers. Deze uitdaging gaan we samen met BDO aan.”