WNT Outsourcing van BDO - Wet normering topinkomens

Sinds de invoering van de Wet normering topinkomens (WNT) is de bezoldiging van topfunctionarissen genormeerd en zijn WNT-instellingen verplicht de bezoldiging van topfunctionarissen te publiceren in hun jaarrekening. Het doel  hiervan is het bestrijden van bovenmatige bezoldigingen en ontslagvergoedingen in de (semi)publieke sector.

Doordat de WNT opgebouwd is uit verschillende regelingen, beleid en besluiten is het een complex onderwerp. Eén fout voor de WNT heeft ingrijpende financiële en publicitaire gevolgen voor zowel de topfunctionaris zelf (!) als de organisatie.

Waar gaat het vaak mis in de WNT-verantwoording? 

De WNT is voor de meeste organisaties tegenwoordig geen onbekend terrein meer. Toch zien wij vaak dezelfde fouten ontstaan. Wij geven u graag een inkijkje in de meest voorkomende oorzaken van overschrijdingen van de bezoldigingsnorm:

Bekijk factsheet

De oplossing: WNT Outsourcing van BDO

Met WNT Outsourcing kunnen wij u volledig ontzorgen bij alle werkzaamheden voor de WNT-verantwoording, waardoor we voorkomen dat u achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan. Met een one-stop-shop verzorgen onze specialisten van verschillende disciplines uw WNT-verantwoording volledig, in overleg met u. Deze specifieke vakgebieden bij de verantwoording van de WNT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, de WNT beperkt zich niet tot de HR- en personeelsadministratie.
Wij denken vanuit de verschillende bedrijfsprocessen rondom WNT binnen uw organisatie met u mee. Dankzij de unieke samenwerking tussen drie van onze disciplines Legal, Belastingadvies en Salarisadministratie - sluiten alle processen naadloos op elkaar aan. Onze accountants, fiscalisten, salarisadministrateuren en juristen werken bij WNT Outsourcing intensief samen voor het juiste resultaat voor uw organisatie; van de voorbereiding eindejaarscontrole tot de WKR-toets en de salarisadministratie van topfunctionarissen. WNT outsourcing biedt voor ieder bedrijfsproces de specialistische advisering die u nodig heeft voor het specifieke vraagstuk dat speelt binnen uw organisatie. 

We onderkennen hierin o.a. de volgende processen:

  • Benoeming nieuwe topfunctionaris (met en zonder dienstbetrekking);
  • Non-activiteit en/of ontslag van de topfunctionaris;
  • Vaststellen van de bezoldiging voor de jaarrekening;
  • (Nieuwe) vergoedingen en verstrekkingen; 
  • Wie is er binnen onze organisatie topfunctionaris voor de WNT en wie niet?

Stel uw vraag aan onze WNT specialisten

Heeft u vragen over de verschillende onderwerpen van de WNT? Onze adviseurs staan uw graag te woord. Neem gerust contact met ons op en we plannen een geheel vrijblijvende telefonische afspraak.

U krijgt gegarandeerd:

  • Een vrijblijvend 30 minuten telefonisch adviesgesprek
  • Advies van een ervaren professional
  • Een nieuw perspectief op uw situatie en bruikbare tips voor het vervolg van het traject.

Neem contact op