Informatieveiligheid

Organisaties in de publieke sector krijgen meer en meer privacygevoelige informatie van patiënten, cliënten, burgers en huurders in beheer. In de keten wordt ook steeds meer onderling uitgewisseld, denk bijvoorbeeld aan de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz). Ondertussen wordt u als organisatie steeds afhankelijker van IT-systemen en is de wet- en regelgeving rond informatieveiligheid in rap tempo strenger geworden. Incidenten rond dataveiligheid in de publieke sector zijn veelvuldig in het nieuws. Organisaties die niet in control zijn, lopen enorme risico’s.

Nieuw perspectief op veilige informatie

Ook zonder de wet- en regelgeving is inzicht in de intrinsieke waarde van werken aan professionele informatieveiligheid van groot belang. De specialisten van BDO weten dat informatieveiligheid niet alleen gaat om de technologie, maar ook om maatregelen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Wij kunnen uw organisatie hierbij helpen, bijvoorbeeld door beveiligingsrisico’s in kaart te brengen of uw personeel zich bewust te maken van de invloed van hun gedrag op mogelijke risico’s. Ook heeft BDO specialisten voor het uitvoeren van IT audits.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u als publieke organisatie kan helpen met informatieveiligheid? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze specialisten via telefoonnummer (088) 236 48 00 of stuur een e-mail.