• Flowers & Food

Flowers & Food

Hoe kan ik meer financieel voordeel behalen voor mijn bedrijf? Welke (internationale) ontwikkelingen hebben invloed op mijn organisatie? De Nederlandse foodsector draait niet alleen op export, maar voorziet ook voor een groot deel in de voedingsbehoefte van onze ‘eigen’, Nederlandse consument. Technologische innovatie, duurzaamheid en schaalvergroting zijn belangrijke thema’s in de hele keten. Steeds meer bedrijven in de flowers & foodbranche – van voedselverwerkende industrie tot veredelaars en ondernemers in de glastuinbouw – krijgen bij hun groei met internationale (fiscale) wet- en regelgeving te maken. Binnen familiebedrijven in de sector is opvolging, met oog voor continuïteit van het bedrijf en harmonie in de familie, een belangrijk vraagstuk.

Pragmatisch en persoonlijk

Bij BDO helpen we u graag met professioneel advies en ondersteuning bij uw organisatie. Onze specialisten staan middenin de sector. Ze komen niet alleen bij het Nederlandse mkb, maar ook bij grote, internationaliserende ondernemingen over de vloer. We onderhouden onze contacten niet alleen voor onszelf, maar ook om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden zodat u daar voordeel aan heeft. We onderhouden onder meer warme banden met Food & Agri, Wageningen, FoodValley, Greenports, Seed Valley en de Hillenraad.

Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn onze pragmatische manier van werken en onze no-nonse mentaliteit. Klanten waarderen ook onze persoonlijke benadering: we staren ons nooit blind op een losstaand vraagstuk, maar vragen altijd door naar het verhaal achter uw vraag.

Diensten voor flowers- & foodbedrijven

Dankzij de brede oriëntatie van onze accountants en adviseurs kunnen wij u bij BDO bij tal van uitdagingen en vraagstukken helpen. Wij adviseren en ondersteunen u onder meer op het gebied van:

  • financieringsvormen;
  • fusies en overnames;
  • transfer pricing;
  • risk management;
  • organisatieontwikkeling;
  • bedrijfsopvolging;
  • managen van familie en bedrijf;
  • subsidiemogelijkheden.

Contact

Bent u benieuwd hoe BDO u als bedrijf in flowers of food kan helpen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met een van onze specialisten van de branchegroep Flowers & Food.

Op agf.nl kunt u meer relevante artikelen lezen over de branche.