Financial Accounting Advisory Services (FAAS)

Wat betekent de nieuwe serie IFRS-standaarden voor de verslaggeving van uw financiële instelling? Bent u op zoek naar antwoorden op accounting-vraagstukken in het licht van nieuwe wet- en regelgeving? Wilt u zich qua rapportage en verslaggeving op de juiste manier wapenen tegen toekomstige ontwikkelingen?

De regelgeving rond verslaggeving is de laatste jaren flink complexer en dwingender geworden. De aankomende jaren wordt een nieuwe serie IFRS-standaarden van kracht, die de verslaggeving in de financiële sector flink zal raken (o.a. IFRS 9 Financial Instruments, IFRS 16 Leases en IFRS 17 Insurance contracts). Wat betekent dit voor u?

Impact op financiële afdeling

De snel veranderende wet- en regelgeving vereist steeds meer kennis van verslaggeving bij de financiële afdeling van onderneming. U wilt graag weten wat de impact is voor uw afdeling? Hoe u moet omgaan met waardering van financiële instrumenten? Welke data u nodig heeft? Wat er qua processen nodig is om de nieuwe richtlijnen toe te passen? BDO heeft de deskundigheid in huis om dit soort accounting-vragen te beantwoorden.

Expertise IFRS/NL GAAP 

Om alle wijzigingen op de juiste manier in te bedden, is het zaak op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Dat betekent onder meer van tevoren een inschatting te maken van de kosten, opbrengsten én tijdsplanning. Onze FAAS-specialisten beschikken over alle expertise rond IFRS/NL GAAP om uw afdeling daarbij te helpen. Wij zijn uw sparringpartner bij het opzetten van de transitieprojecten die nodig zijn om nieuwe regelgeving in te bedden. Met onze hands-on-mentaliteit en executiekracht werken wij samen met u aan de juiste oplossing voor elk specifiek vraagstuk.

Transitieplan 

Onze experts stellen samen met u een transitieplan op waarmee u aan uw rapportageverplichtingen voldoet. Wij kunnen u ook helpen bij complexe transacties, veranderende bedrijfsactiviteit of bij de praktische vertaling naar of implicaties daarvan voor uw accounting. Onze FAAS-specialisten bieden u ondersteuning op maat bij uw verslaggeving op het gebied van:

  • IFRS-conversies;
  • implementatie van nieuwe standaarden;
  • complex-transacties;
  • accounting position papers;
  • review van jaarrekeningen.

Sparren?

Wilt u antwoord op uw accounting-vraagstukken, of zoekt u een vaste sparringpartner voor uw accountingzaken? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met een van onze specialisten.