• Diensten Topsporters

Topsportdesk van BDO

Ontzorgen van topsporters

Als topsporter bent u dag in dag uit bezig met uw sport. U moet veel opzij zetten om uw doelen te bereiken. Met het bereiken van uw doelen, nemen ook uw inkomsten toe en vindt er vermogensvorming plaats. Daarbij krijgt u als topsporter te maken met belastingheffing, juridische zaken of administratieve verplichtingen. Dit alles kan u als topsporter op de korte termijn afleiden van uw focus op het leveren van topprestaties, wat dan weer ten koste kan gaan van het rendement op de lange termijn.

Het is van groot belang om aandacht te besteden aan zowel de administratieve-, juridische- als de belastingpositie: waar dient belasting te worden afgedragen, hoe vermijdt u dubbele belastingheffing en –niet onbelangrijk- waar heeft u recht op en hoe houdt u dat overzichtelijk bij? Dit is voor sporters erg belangrijk, zo leert de praktijk. Sporters leveren hun prestaties namelijk vaak in diverse landen, zijn flexibel qua verblijfsplaats of hebben variabele inkomsten. 

Pragmatisch, persoonlijk én een internationaal netwerk

De topsportdesk van BDO helpt u bij het optimaal organiseren van administratieve-, financiële-, fiscale- en juridische zaken. Daarnaast vormen wij een klankbord voor allerlei vraagstukken en bieden we ook ondersteuning na de carrière, eventueel in samenwerking met partners. Dankzij ons wereldwijde netwerk, zijn wij in staat om u als topsporter ook mondiaal te begeleiden. Onze ervaring met dienstverlening aan (beginnende) topsporters, stelt ons in staat om u volledig te ontzorgen. Zo houdt u genoeg tijd over om u te focussen op waar het echt om draait: het beoefenen van sport. Lees welke fiscale werkzaamheden wij voor u kunnen verrichten in onze topsportdesk flyer.  

Lees flyer

Contact

Bent u als (beginnende) topsporter op zoek naar ondersteuning in de breedste zin van het woord? Neem dan contact op met één van onze specialisten.